úterý 9. srpna 2016

Jak naložit rychlokvašky

Na rozdíl od konzervace vysokými teplotami získáte pochoutku, v níž jsou zachované enzymy i vitaminy. Okurky naložíte , necháte deset dní kvasit . Naložili jsme podle návodu rychlokvašky a po několika dnech se nám nahoře vytvořila . Jak tedy na nakládání okurek rychlokvašek ? Rychlokvašky se na rozdíl od klasických nakládaček nezavařují, nesterilizují se.

Příprava probíhá tzv . Když byla o prázdninách sezona okurek, maminka nestačila rychlokvašky nakládat. Protože my děti a naši kamarádi, jsme je konzumovaly po . Správně naložená rychlokvaška je hotová za takových zhruba pět dnů,. Například naložit okurky do slaného nálevu, nechat pár dnů zkvasit a . Přeměna okurek v rychlokvašky obvykle trvá tři týdny.


Do sklenic naložím okurky, nejlépe rozkrojené na polovinu a proložím je koprem.

A protože v gastronomii není nic nemožné, může se nám toto přání velice snadno vyplnit, když si je sami naložíme. Co jsou rychlokvašky. Recept na rychlokvašky s dvojími listy, křenem a koprem. Na tento typ rychlokvašek si připravíme litry vody, kg okurek, g soli, kusů . Záleží na tom, kolik okurek si budete chtít naložit.


Ale obecné pravidlo je, že na litr vody je potřeba dkg soli. Já to odhaduji, že na tu jednu sklenici je třeba . Přihodíme několik kuliček pepře, nového koření a. Ohodnoťte recept: Kvašáky. Kvašáky nebo rychlokvašky je tradiční lidové označení okurek kysaných v solném nálevu. Zatímco normální rychlokvašky musíte během dnů sníst.


Jakmile mají kvašáky správnou chuť, zastavíme proces kvašení tak, že je uskladníme v chladnu a temnu. Pokud si nevíte rady, co si počít s většími nakládačkami, zkuste si připravit bylinkové rychlokvašky podle našeho receptu. Taky bych se rád přiotázal, jak dlouho kvašáky vydrží. Mám-li například třílitrovou sklenici, je nutné okurky zbaštit .

K rychlokvaškám se občas přidává kousek chleba, ovoce nebo cukr aby se podpořilo kvašení. Trvanlivé zimní kvašáky se ukládají do chladných sklepů, zatímco . Existují v podstatě dva základní druhy kvašáků – takzvané rychlokvašky a kvašáky na zimu. Lákavá je i relativní rychlost a možnost naše skvělé rychlokvašky po svém. Reálné okurky si zatím dál klidně zrají, aby otrhány a naloženy pak . Naložená zelenina musí být neustále potopená, jinak dojde ke . Co však s těmi většími?


I tak je můžete naložit. Udělejte z nich kvašáky, známé také pod názvem rychlokvašky. Hermelín naložený po ostravsku.


Co nejteplejší slanou vodou prolijeme okurky, zavíčkujeme a dáme do sklepa. Za měsíc máme kvašáky hotové ke konzumaci. Vytvořený zákal není na závadu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky