pondělí 8. srpna 2016

Jak uchovat majoránka

Neodmyslitelná přísada do bramboráků či bramboračky, zároveň ale léčivá bylinka s výraznou vůní. To je majoránka zahradní, bez které si . Jak majoránku uchovávat. Pokud si tedy chcete majoránku uchovat , . Víte však, že se dá z majoránky vyrobit i čaj nebo dokonce sirup? Příprava takového čaje je . Staletí byla majoránka oblíbenou bylinkou používanou při přípravě masitých jídel.


Její vůně oplývala pověrou, že může přičarovat lásku. Uchování majoránky sušením. Nastříhané snítky majoránky se . Je ceněna nejen pro své typické intenzivní aroma, ale rovněž pro blahodárné zdravotní účinky. Popis a pěstování bylinky. Sběr a uchování majoránky : natě majoránky sbíráme před květem, . Rozmarýn, majoránka , bazalka nebo tymián.


Podíváme se na to, jak je . Nejlepším způsobem sušení majoránky je hluboké zmražení, při kterém se uchová maximální množství aromatických látek. Správná sklizeň je prvním krokem k úspěšnému uchování bylinek. Majoránka se přidává do polévek, . Při svatbách byly nošeny věnce z majoránky a tento zvyk se uchoval v mnoha částech jižní Evropy dodnes. Jako koření se používá majoránka drhnutá, . Pěstování a zpracování majoránky.


Tak si totiž uchová své výrazné aroma. Jinak se stává, že majoránka zhořkne a zkazí celý pokrm. Výjimku představuje majoránka k sušení, kdy je daleko praktičtější nasušit celé.


Listovou petržel můžeme snadno uchovat i jiným způsobem. Dalším známým způsobem uchování bylinek je mražení. Je možné ho uchovávat i zmrazený, pikantníchuťsezmrazenímještězesiluje. Dnes je majoránka rozšířená takřka po celém světě. Tento zvyk se v některých částech jižní Evropy uchoval dodnes.


O nějakou dobu později slavila majoránka úspěchy jako lék na nešťastnou . Lístečky a malá poupátka můžete zmrazit samotná nebo s petrželkou. Její zvláštností je, že celkově upravuje činnost střev, takže pomůže jak při průjmu, tak i při zácpě. Totéž platí o majoránce , kterou máte nejspíš ve . Je čas sít a sázet zelené koření - bazalka, petrželka, kopr a majoránka. Aby si uchovaly dlouho správnou chuť a vůni, doporučuji mražení.


Vhodné jsou: máta, meduňka, tymián, oregáno, majoránka , levandule. Zasypte další cibulí, přidejte několik snítek čerstvé majoránky a můžete. Pokud jej chcete uchovat déle, uložte jej do lednice, kde se vám doba . Takhle můžete většinu bylinek uchovat až dní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky