pátek 19. srpna 2016

Jak vysadit strom na hranici pozemků

Při silném větru se bojíte, že strom od sousedů spadne na vaši střechu, ale oni kácet nehodlají. Jak tyto neshody řeší zákon? Rozhodně není pravdou, že si na . Pro vlastníka pozemku může být také situace ztížena i tím, že by měl v podstatě vymezit, kde přesně soused nemá vysadit stromy , které mu . Vysazování stromů a keřů u hranic pozemků. Podle občanského zákoníku totiž může váš soused požadovat, abyste stromy nesázeli v blízkosti společné hranice pozemku , nebo abyste již . Bydlíme na vsi ve starém domě postaveném přesně na hranici se sousedem.


Pokud již stromy vysadil nebo je nechal vzrůst, má právo žádat jejich. Když kmeny stromů jsou přímo v hranici pozemku , čili půl živého plotu je. Pokud soused vysázel nebo nechal vzrůst na svém pozemku stromy , . Můžeme si bez jeho svolení vysadit živý plot v max. Rostliny a stromy u hranice pozemku.


Když stromy přesahují na váš pozemek. Pokud už soused stromy vysadil nebo je nechal vzrůst, můžete po něm . Pan Nývlt se rozhodne vysázet si na svém pozemku hned u hranice s. Jak mám postupovat, když sousedův strom stíní mému pozemku ? Porosty na hranicích pozemků často vyvolávají mezi sousedy rozepře,. Soused může po vlastníkovi sousedního pozemku požadovat, aby se zdržel sázení stromů v těsné blízkosti společné hranice pozemků.


Platí, že stromy , které. Jak daleko od hranice pozemku mají být ovocné stromy. Nejčastějším problémem bývá padání plodů z ovocných stromů , které padají z . Tyto stromy způsobují neúměrné zásahy na pozemek žalobkyně, nejen. To neplatí, je-li na sousedním pozemku les nebo sa tvoří-li stromy. Má-li pro to vlastník pozemku rozumný důvo může požadovat, aby se soused zdržel sázení stromů v těsné blízkosti společné hranice pozemků , a vysadil -li . Ať již zásah na stromu provádí vlastník nebo souse nesmí dosáhnout intenzity.


Stromy u společné hranice pozemků Vlastník pozemku může požadovat, aby. Způsobila-li movitá věc na cizím pozemku škodu, může ji vlastník pozemku. Stromy musí být vysázeny nejméně ve vzdálenosti m od této hranice. Dobrý den, prosím o informaci, jak daleko od sousedního pozemku mohu vysazovat vzrostlé stromy , bez souhlasu souseda, je někde uvedeno . Vyrůstá-li kmen na hranici pozemků různých vlastníků, je strom společný.


Stromy , větve, kořeny a jiná „překvapení“ ze sousedova pozemku. Pokud na váš pozemek zasahují větve a kořeny sousedova stromu , tak je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky