středa 31. srpna 2016

Jak postavit kamenne schody ve do svahu

Kamenné schody jsou důležitou součástí nerovného terénu. K druhému konci postavíme svisle další lať, tužkou na ni označíme místo, kde se protíná s latí. Od úpatí schodů k jejich konci se musí svah srovnat do šikma. Stavba kamenných schodů je snadná a netřeba příliš mnoho odlišného.


Pro dlouhodobou trvanlivost schodiště je nutné při jeho stavbě postupovat nanejvýš pečlivě.

Na mírně se zvedajícím svahu. K tomu by měly zapadnout do celkového řešení úprav venkovních ploch. Schody vedeme zpravidla kolmo ke svahu , mohou být i součástí opěrné zídky.


Moderní stavby snesou vedle sebe schodiště z betonu, dlaždic, kovu či umělého kamene. Nejčastěji na ně postavíme osázené květináče, drobné plastiky, stylové . Ať už postavíte betonové schody v exteriéru jakkoli, je pro jejich odolnost a . Do přírodní a venkovské zahrady volíme zpravidla přírodní kámen a dřevěnou.

Kromě klasických kamenných a betonových schodů , lze volit i . Jak provést výstavbu zahradních schodů , schodů na zahradě a na co je. Projekt byl jasný, začínali jsme stavět zídku, bránící dalšímu sesuvu přilehlého svahu , k tomu se přidalo dláždění a kamenné schodiště, . Zahrada ve svahu umožňuje rozmanitější uspořádání a zajímavější. Můžete tvořit zákoutí, zahradní jezírka i kamenné zídky.


Opěrné zídky lze budovat na sucho a prokládat kameny zeminou, do níž dáte. Na zahradě lze pak vytvořit zajímavé prvky, jako jsou schody. Pokud budeme schody vnímat jako významný kompoziční prvek, bude nám svah přinášet. Za pohodlné a vhodné do zahrady tedy považujeme schody se šířkou. Postavili si levný rodinný dům.


Kdy je lepší svažitá cestička a kdy už je nutné stavět schody ? Obecně platí, že svah o sklonu vyšším než lze bezpečně překonat už. Zároveň by se schody měly harmonicky včlenit do celkového obrazu zahrad a. V přírodně pojaté zahradě se tak uplatní schody ze dřeva nebo z přírodního kamene , . Ve spěchu uvolnili úvazná lana a sestoupili do lodi. Na svahu za nimi otřásla nocí další exploze.

Taková schodiště tvoří příchozí cestu do domu, případně jen. Není-li sklon svahu v zahradě příliš velký, můžete si místo schodiště . Schodiště můžeme vést do různých stran, plošinkami vznikne prostor pro. Tvary , barvy a různorodost kamene umožňují mnoho kombinací i způsobů položení. Druhý a další schody se pak buď zasadí do „zámků“ na schodu předchozím, nebo se. K tomuto účelu se hodí haťování, kdy se do svahu natlučou kůly, o něž se . Složitější je však technické řešení svahů a jejich zpevnění.


Zídky z přírodního kamene mají široké uplatnění. K pohodlnému překonávání výškových rozdílů v zahradě potřebujeme postavit venkovní schodiště. Kvůli jednoduššímu překonání výškového rozdílu začleníme do svahu schody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky