pondělí 22. srpna 2016

Jak pecovat u tuje

Túje u nás patří k nejčastěji vysazovaným jehličinám. V posledních letech převládá výsadba tújí v živých plotech, a to proto, že zůstávají zelené . Zjistěte, kdy tůje sázet, jak často tůje zalévat i jak zasadit živý plot z tůjí ještě dnes ! Jinak tomu je u sadby v balu nebo dokonce protokořenných sazenic. Klíčová slova: živý plot túje jak se starat o túje péče o túje túje. Túje se mezi pěstovateli a zahrádkáři těší velké oblibě, a to z více důvodů. Vysazení tújí – v jakém čase, jaká je vhodná půda a jak na to?


U některých rostlin platí, že po zasazení potřebují kromě vláhy také dostatek . Nejlepší jsou túje pěstované v kontejneru, tedy v květináči, u kterých při. Začala vám zničehonic reznout túje , nebo snad dokonce celý živý plot? Hnědnutí tújí se může objevit u mladých sazenic, ale i vzrostlých . Túje patří k nejpopulárnějším dřevinám českých zahrad. Kdy a jak sázet túje. U nás se pěstuje hlavně zerav západní (Thuja occidentalis), zerav řasnatý neboli obrovský (Thuja plicata) a zerav východní.


Ten truhlík doporučuji proto že jsou ty thuje s hlínou v něm těžké a nehrozí, že by je shodil vítr ( jak jsem to viděla u sousedů). Taky tak nepromrznou ani . Celoročně zelený jehličnan. Zerav, neboli túje je stálezelený strom z čeledi cypřišovitých. Jakmile se uchytí, přežijí první zimu a začnou přirůstat, tak túje obvykle.


U tújí nemáme mulčovanou kúru,ale černou textilii na ní kamínky - kačírekˇ;napadlo nás,jestli to nemůže být . Nejoblíbenějším druhem tújí je Smaragd. Nejčastěji pěstované jehličnany u nás jsou túje. Tento název si zasloužily díky svému smaragdovému . Podle odborníka hodně záleží na půdě, do které se se sází - z písčité půdy se voda dříve ztratí, proto je třeba zalévat častěji, u těžších půd není . V České republice představují túje , známé také pod názvem zerav, nejčastěji vysazované jehličnany.


Většinou se používají jako živé ploty, protože se jedná o. Túje lze pohledově zaměnit s blízkým příbuzným cypřiškem (Chamaecyparis), který rovněž. U tohoto druhu není potřeba řezat boky, stačí seříznout vrch, až túje přeroste vámi . Jak tedy poznáme rozdíl? Předem se rozhodněte, jak vysoký plot chcete a kolik času mu chcete věnovat a vyberte buď stále. Jednou z nejoblíbenějších rostlin je túje (Thuja) Smaragd neboli zerav. Jako u jehličnanů, i u stálezelených rostlin dochází také v zimě ke ztrátě vody výparem z listů.


Cięcie tui podstawą odmładzania. Gdy tuje osiągną pożądaną przez nas wysokość, należy im corocznie skracać pędy wierzchołkowe. Publicaciones es-la.


Je vhodné období na střih thují, u letos vysazených pouze špičky (viz první obrázek). Koupili jsme si tůje smaragd a vůbec se jim u nás nedaří. Otázka: Dobrý den, prosím, můžete mi poradit, jak se zbavit nežádoucích výhonků u trubače?


Patří mezi ně třeba šeřík, rododendron, tis, cesmína, túje nebo zimostráz. U živých plotů ze dřevin pocházejících ze stromů jako javor nebo habr použijte . Já osobně chápu túje u plotu,kde je prašná silnice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky