úterý 30. srpna 2016

Jak pěstovat cibuli sibiřský

Pokud se rozhodnete listopadky pěstovat v bytě, budete jim muset přizpůsobit pokojovou teplotu. Ta by totiž měla klesnout k °C, aby kvetly . Nyní můžete tuto květinu mnoha barev pěstovat i jako pokojovou rostlinu v květináčích. Jak pěstovat chryzantémy na zahradě či v bytě vám . Listopadky v květináči.


Nízké chryzantémy se záplavou drobných květů jsou ideální pro pěstování v nádobách.

Tvoří nádhernou ozdobu teras a . Chryzantémy pěstované na záhonech kvetou od září až do příchodu. Tyto druhy se nejčastěji pěstují na zahrádkách a vydrží zde několik let. To jsou ty, které si kupujeme na podzim v květináčích. Zahradní chryzantémy pěstujeme společně s ostatními trvalkami v půdě.


Ty chytáme do květináčů , které umístíme na hůlky dnem vzhůru ve . Pěstování všech druhů chryzantém začíná výsadbou zakořeněných. Díky nepřebernému množství druhů se dají pěstovat v nádobách i na zahradách. Buď rostlinu v květináči umístíme do světlé vzdušné místnosti s dostatkem .

Její květy mají rozmanité barvy a jsou dokonce léčivé. Chcete-li se chlubit nádhernými květy chryzantém , musíte se umět o rostliny . Nechat vánoční stromek v květináči , nebo ho zasadit? Pro pěstování v truhlíkách a květináčích se hodí především chryzantémy mnohokvěté ze skupiny Multiflora.


Tyto kompaktně rostoucí a bohatě kvetoucí listopadky . Pokud chtějí zahradníci mít chryzantémy na záhonku, mohou zkusit ty z květináče zasadit. Mohutnější dřevnaté rostliny snáze zimu přečkají, . A) Kultura nezaštipovaná – tj. Na podzim se hojně prodávají hrnkové chryzantémy určené pro krátkodobou dekoraci. Většina těchto rostlin bývá rychlením . Druhou variantu použijme zejména při pěstování nízkých drobnokvětých chryzantém , které pěstujeme v květináčích určených o dušičkách na . První semena chryzantémy byla pěstována v Číně v patnáctém století.


Pro většinu z nás je chryzantéma typickou podzimní květinou vhodnou. Nízké drobnokvěté chryzantémy do květináčů na hroby pěstujeme každoročně z řízků. Zakořeněné sazenice zaštípneme, aby zkošatěly.


U některých dekorativních . Mini chryzantéma Percussion průměr květináče cca cm. Za normálních okolností jsou totiž k pěstování v záhonku určené speciální sazenice, které se do .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky