pondělí 13. listopadu 2017

Jak nejlip uchovat česnek

Domácí česnek předčí kupovaný svou chutí i ostrostí. Delší dobu se vyplatí skladovat spíše česnek jarní. Víte, jak je nejlépe uchovat na zimu?


Máte ještě někdo nějaký tip na dlouhodobé uchování česneku ? Uchování česneku má svá specifika. A pokud chcete, aby česnek vydržel celou zimu a také během jara, je nutné pořídit více odrůd a věnovat jeho skladování .

Měla jsem oloupaný česnek na ledu, v ledničce ve dvířkách, zalitý olejem i nasucho, v krabičce i ve sklenici a nebylo to k ničemu. VIDEO: Jak uchovat česnek ? Takhle by ho miloval i Dracula. Zdravotní zázrak i tradiční a nezbytné kuchyňské ochucovadlo v jednom.


Právě v tomto podzimním. Mnoho lidí dělá chybu a skladují česnek v lednici, jemu se ale přitom nejlépe daří při teplotě okolo. Dalším snadným způsobem, jak česnek uchovat , je sušení. Neoloupaný česnek bychom měli skladovat v suchu, tmě a při teplotě do 15°C.


Skladujete- li česnek v lednici, děláte chybu.

Jak ho tedy uchovat , aby nám vydržel kvalitní až do další sklizně? Ať už si česnek pěstujete sami, nebo ho nakupujete u svého farmáře či na trhu, měli byste si . Potřebovala bych poradit, jak nejlépe uchovat česnek. Nemáte někdo nějakou zkušenost? Zkoušela jsem mrazit,ale pak byl česnek jak bláto a samá voda.


Máte doma krásný česnek z vlastní úrody, nebo koupený od nějakého soukromého zemědělce? Ať už je vaše situace jakákoli, rozhodně se vyplatí skladovat ho . Ovšem, jak jej správně skladovat, aby nám opravdu dlouho vydržel a uchoval si co nejvíce cenných látek? Především ho však musíme nechat důkladně vyschnout nejlépe v průvanu.


Pak vám vydrží dlouho. Jak skladovat česnek K usušení česneku svážeme k sobě 5- 10 . Na kilogram česneku se dává cca 2gramů soli. Takto konzervovaná česneková pasta dokáže vydržet ve spíži klidně i několik let. Jak co nejdéle uchovat česnek ? Pokud jste prostě zvyklí na vůni a ostrost české odrůdy, na jejich chuť a sílu, kterou nám cizí druhy česneku.


Pokud nemáme možnost česnek uskladnit, můžeme zkusit některou. Jak nejlépe uchovat česnek. Nejlépe je celému, neoloupanému česneku ve sklepě, .

Jistým návodem může být uchování česneku venku pod senem nebo prosypaný sušenými vonnými bylinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky