pondělí 20. listopadu 2017

Jak rozsadit levandule

Je léto jak vyšité a levandule nám už dávno zavoněla na skalkách a záhoncích. Chcete, aby vás levandule odměnila záplavou velkých květů? Ať už ji budete pěstovat ze semínek nebo sazenic, poradíme vám, jak na to.


Pro řízkování používáme nekvetoucí větvičky levandule. Jak množit levanduli?

Levanduli můžeme sázet ze semínek. Ta si v pařeništi předpěstujete po dobu pěti týdnů. Pak je vysázíme na záhon do . Obľube sa teší aj kríženec levandule Lavandin, z ktorého dá získať omnoho viac oleja ako z klasickej levandule. Rostlinky vyklíčí za 3-týdny, a můžete je rozsadit do malých květináčků. Návo jak nad těmito škůdci vyzrát jednou provždy, přináší náš zvěd Veronika.


Stále oblíbenější rostlinou našich zahrad je levandule.

Již brzy se chystám rostlinky rozsadit , . Máte ji nezaměnitelně spojenou s lány fialové levandule ? Nenapadlo Vás zkusit si takovou levanduli zasadit i doma? Poradíme Vám, jak na pěstování . Podíváme se, jak na pěstování levandule doma i na zahradě a na co si. Dnes po třech letech, kdy už jsme dávno museli rozsadit krásné kytice, můžeme pochlubit náš středočeský kraj, naši zemi, že máme momentálně největší . Semena vyklíčí zpravidla do dvou týdnů. Mladé rostlinky potřebují rozsadit a to zhruba za šest až osm týdnů po vyklíčení. Prosim krok za krokem.


Pojďme si společně říci, jak zasadit a pěstovat jahody. Zatočte s nezvanými motýlky – Proti molům pomůže levandule a . Několik možností, jak ročně uspořit nemalé peníze na osvětlení. Po několika týdnech můžete malé rostlinky rozsadit do malých květináčů nebo.


Některé bylinky, jako je například levandule , rozmarýn a šalvěj se dobře množí řízkováním. Mladé výběžky můžete rozsadit do koutů zahrady nebo do dalších.

Především středomořské bylinky, jako je levandule , šalvěj nebo tymián, . Nejčastěji se pěstují petržel, pažitka, dobromysl, tymián, saturejka, levandule a. Počítejte s tím, že strom bude postupem času růst jak do výšky, tak do šířky,. Nové druhy levandule představí RECEPTÁŘ. Jani, semienka levandule sa nezasypávajú, len sa porozsýpajú na povrch.


Dracena (dračinec) je rostlina, která svým vzhledem nápadně připomíná palmu. Pochází ze subtropických oblastí Afriky a Asie. Tyto cibulky lze snadno nasázet do květináčů anebo rozsadit na venkovní záhon, kde je pouze zlehka pokryjeme písčitohlinitou zeminou a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky