pondělí 13. listopadu 2017

Jak vyrobit komínek k udírně

Podívejte se na podrobný návo jak postavit domácí udírnu. Jak postavit udírnu svépomocí – domací udírna. Musíme ale vyrobit jednoduchou klapku na komín pro jednoduchou regulaci tahu.


Postavte si svou udírnu a relaxujte při voňavé přípravě nejen. Kouřovod ( komín ) pak postavte ještě před samotnou konstrukcí krovu.

U klempíře byste si měli nechat vyrobit kónickou stříšku a také na komín můžete připevnit čtvercovou nebo sedlovou stříšku z mědi nebo také z pozinkovaného . Domácí udírna dokáže to, na co už nestačí gril či zahradní pec. Přístup do ní může být udělaný i shora přes výklopné víko s plechovým komínkem. Stavbu zahájíme výběrem místa: udírna nemá překážet běžnému provozu zahrady. Je praktické stavět udírnu ve stráni, protože potřebujeme vytvořit alespoň . Jak už bylo napsáno výše, může být domácí udírna kombinovaná i s. Z horní části skříně vede samozřejmě komín , kterým z prostoru uniká .

Základ je ale vždy lepší. Udírna má části, ohniště, kouřovo udící skříň a komín. Nejjednodušší typ udírny , bez kouřovodu a komínku , lze vyrobit ze starého sudu nebo několika menších prken. Všude na obrázcích má udírna komín max metr.


Já bych to potřeboval z udírny stáhnout. Najdete si na internetu. Ja ho nemam, dodatecne udelat nejde a mrzi mi to. Můžete si pořídit menší přenosnou udírnu , nebo si přímo vlastní.


Dřevěnou udírnu si můžete vyrobit sami nebo se poohlédnout po široké nabídce na trhu. Prvním z nich je zvážit udírnu uzenou za studena. Jejich hlavním rysem je dlouhý prodloužený komín , který umožňuje úplné vyhoření spalin.


Když chcete mít vlastní udírnu , máte mnoho možností, jak toho dosáhnout. Buď můžete koupit hotovou a najít pro ni jen místo na zahradě nebo . Při zatápění může ohniště udírny přičuzovat, je to běžný jev, jelikož většinou není možné nad udírnou postavit několika metrový komín , který by . Komín svisle vystupuje z udírny a neměl by být kratší než metru. Dostatečný tah v závislosti na aktuálním počasí zajistí regulační klapka.

Pár udíren už jsem viděl, a ty nejlepší, dlouhodobě užívané a osvědčené, byly většinou jen tak sbité většinou z neohoblovaných prken . Na druhé straně pracovní komory, nahoře děláme komín. Přístup do udicí komory můžete udělat shora přes výklopné víko opatřené plechovým komínkem. Udírnu je tedy vhodné stavět raději na hraně . My ale zvolili variantu do udírny vyrobit menší otevírací dvířka.


Zároveň také potřebujete nějaký komín , ten můžete vyřešit jednoduchým otvorem ve střeše . Velmi oceňujeme komín s regulační klapkou, díky které můžete regulovat hustotu kouře. Generátor kouře disponuje zásobníkem pro uzenářské dřevo. Jedná se především o rozptylovač kouře, plamenolam, dvířka do udírny , rošt, teploměr, závěs na uzeniny a komín. Bez těchto částí nelze . Celý komín se dá vyrobit z nerezové roury odpovídající velikosti.


Ve spodní části komína by mělo být možné připevnit regulační klapku. Komín mohu udělat až metru vysoký, tak by to snad mohlo stačit. Nicmeně k tomu vychlzení - myslíte že je riziko, že kouř až příliš podchladím .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky