čtvrtek 16. listopadu 2017

Jak pěstovat unás koriandr venku

Svilušky pro změnu napadají bylinku pěstovanou doma. Postavte koriandr na čerstvý vzduch, svilušky bylinku samy opustí. U nás však zatím koriandr , zvláště ten čerstvý, není příliš znám, což je určitě škoda. V České republice není koriandr doma.


Tahle jedno- až dvouletá bylina patří do teplých krajin, kde (například ve Středomoří) roste i planě. Koriandr napadly svilušky, listy žloutnou a zasychají. Nádobu s koriandrem postavíme na čerstvý . Jak zasadit koriandr ? Kdy přemístit koriandr ven ? Na koriandru je zajímavé, že se využívají všechny části rostlinky: listy, které jsou nejlepší.


V bytě pro ni bývá příliš teplo, venku má bylinka lepší podmínky. Nejčastěji je známá jako koření - semeno koriandru , ale dá se využít i list koriandru a dokonce si ji můžeme vypěstovat doma nebo na zahradě. Pak by měl vydržet, na rozdíl od koriandru , bez potíží i přes zimu.


Doma v truhlíku se dá pěstovat i něco jiného než bylinky. Přečtěte si jak: Jak . Rostlina nese okrouhlé i nitkovitě dělené, jemné lístky. Okolíky, na nichž dozrávají kulatá semínka, kvetou bíle.


Především rychle rostoucí jednoletky, jako je kopr, koriandr , bazalka,. Sedím před chalupou a letos poprvé píšu venku. Jsem plná myšlenek na milovaný koriandr. Aromatický koriandr je plný . U nás byla semena koriandru dlouho známa především jako přísada do vánoč- ního pečiva,.


PĚSTOVÁNÍ — Tuto prastarou kulturní rostlinu lze snadno vypěstovat na oken- ním parapetu časně zjara ze semen. Bylinky ze semínka při pěstování v bytě na parapetu však můžete vypěstovat. Jednoletky (např. koriandr , kopr nebo bazalka) je nutné vysadit . Zkuste ale třeba i tymián, rozmarýn, koriandr nebo i běžnou petržel.


Pojďte na to, poradíme vám pár tipů k pěstování a přidáme několik . Bylinky si v kuchyni na parapetu můžete vypěstovat ze semínek, která pořídíte. Bylinky pěstujte doma a na terasu nebo balkon je dejte až po třech zmrzlých mužích, tedy po 15. Pěstování : Povede se jí i venku , když nejsou velké zimy, ale nejlíp se jí bude. Na okenním parapetu vám může růst například bazalka, majoránka, tymián, meduňka, koriandr , pažitka, máta a samozřejmě nenáročná řeřicha .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky