pondělí 13. listopadu 2017

Jak přesazovat vzrostlou pivoňku

Oct Přesazujeme -li pivoňky dříve a listy jsou ještě zelené, neodstraňujeme je. Takto by měl vypadat připravený trs na přesazení. Príma receptář prima-receptar. Pivoňky přesazování nemají rády, na což bychom měli myslet při jejich sázení.


Jen pokud jim dopřejete několik let . A jelikož nemají rády přesazování , mohou zůstat na jednom místě až let. Stanoviště volíme spíše slunné, až polostinné, na příliš tmavém místě málo kvetou. Pivoňky příliš nesnesnou časté přesazování , na jednou stanovišti vydrží až . Apr Staří Číňané prý vzrostlou pivoňku vyvažovali zlatem, nevěsty si nádherné. Pivoňky obecně špatně snášejí přesazování , proto je důležitá . Dřevnaté pivoňky jsou krásné vzrostlé keře, které dorůstají do výšky. Bylinné pivoňky kvetou dle jednotlivých odrůd od poloviny května do poloviny června.


Oct Vážení příznivci pivoněk. Rád bych přispěl do debaty na téma přesazování pivoněk. První otázkou je, proč je vlastně chceme přesadit. Rostliny poškozují pozdní mrazy na mladých výhonech s novými listy a poupaty.


Po přesazení totiž trvá i několik let než začnou opět v plné síle kvést. U starších rostlin dřevitých pivoněk bychom se o přesazování ani neměli pokoušet, jelikož by . Jun Jak píše idanova, může to být zastínění vzrostlými stromy nebo keři. A zrovna tam píšou, že v měsíci červenci lze přesazovat pivoňky plus i . Dobrý večer, měla bych zájem koupit si čínské pivoňky , ale bohužel je máte pouze na obrázku.


Dobrý den potřeboval bych přesadit vzrostlou tůji,je to možné. Dřevitá pivoňka – klesání květů. Máte na zahradě klasické babičkovské pivoňky a trsy jsou již příliš bohaté či prorostlé plevelem? Otázka: Kdy mohu nejlépe přesadit srdcovku?


Anebo potřebují zcela změnit místo, aby . Obecně platí, že při přesazování , když vyndáte rostlinu z původního květináče, prohlédněte. Vhodná zemina pro pivoňky je hodně výživná, doporučuji namíchat kompost s rašelinou a toto promísit. Velkou předností pivoněk je jejich dlouhověkost. Nejkrásnější jsou vzrostlé pivoňkym- až let staré.


Mar Ne všichni si ale myslí, že stromy bylo možné přesadit , a tím i zachránit před. Takže žádné pivoňky a žádné kvetoucí a nádherně vonící rododendrony.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky