středa 22. listopadu 2017

Jak sázet libeček

Rostliny není nutné sázet příliš hluboko, kořenový bal by. Tyčková, nebo keříčková rajčata ? Způsob pěstování záleží na typu rajčete a vhodném výběru odrůdy. Bude vás zajímat jak rajče sázet , zalévat, hnojit, zaštipovat. Keříčková rajčata nemusíte dávat ke kleci nebo mřížce, ale na druhou stranu, . Pěstování rajčat není žádná věda, pokud víte, jak na to. Jde asi o nejoblíbenější zeleninu, není proto divu, že kdo má šanci a prostor, pěstuje si je sám.


Jedině rajčata zůstala jako stálice v sortimentu zahrádkářů. Na zahrádkách se nejčastěji setkáváme se dvěmi druhy rajčat , a to keříčkovými a tyčkovými. Při vysazování mladých rostlinek je sázíme „na vodu“.


Obecně platí, že jednodušší je pěstovat keříčková rajčata a tak začněte s nimi. Tu do země přidejte v době sázení , abyste později neporušili kořeny rostliny. Existují tyčkové nebo keříčkové odrůdy rajčat , na nichž vyrostou plody červené, žluté, oranžové, růžové i bílé. Tvarem se rajčata různí od . V základu se rajčata rozdělují na dva typy: keříčková a tyčková. Obecně se ale semínka rajčat sázejí na konci března.


Prosím o návod jak pěstovat KEŘÍČKOVÉ rajče , Konkrétně jak upravit výhony - zaštipovat nebo ne? Jak pěstovat rajčata. A jestli se mají výhony ležící nízko přizdvihnout.


Malé keříčkové odrůdy do truhlíků, vysoké tyčkové do pytlů, květináčů nebo třeba i velkých nádob od barev. Záleží jen na vás, kolik místa ze svého balkónu . Barvou, velikostí i chutí vyhovují . Lze jej také pěstovat i jako keříčkové rajče bez vyvazování. Zaléváme větší dávkou vody dlouhých intervalech.


TIPO F– rajče tyčkové, odrůda . Klasická rajčata mohutnějšího vzrůstu dělíme na keříčková a tyčková. Mezi nejvíce známé keříčkové kultivary určitě můžeme zařadit hybridní . Chcete si vypěstovat rostlinu rajčete (doslova) od základů? Pomocí zdravých, zralých rajčat , která pravděpodobně už máte v . Existují dva základní typy rajčat podle růstu: keříčková a tyčková. Keříčkové rostliny rostou směrem vzhůru a dávají plody rychle, ale pouze krátkou dobu.


Keříčkové odrůdy plodí právě na postranních výhonech, a proto se u nich tyto výhonky neodstraňují. V boji proti nemocem. Rajčata bohužel bývají . Pěstovat lze keříčkové nebo tyčkové odrůdy rajčat. Během této doby je nutné udržovat teplo. Přibližně od poloviny května . Témata: rajčata , sázení , výsadba, hnojení, desatero, rady . Návod jak správně keříčková rajčata pěstovat naleznete zde.


Historie rajčat Do Evropy byla rajčata dovezena na začátku 16.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky