úterý 14. listopadu 2017

Jak pěstovat venkovní kaly

Oblíbené pokojové kaly prodělaly po ústupu z výsluní znovuzrození. Bílá pokojová kala (Zantedeschia aethiopica) se pěstuje pro zimní řezané . Snad je to odrůdou,ale některé kvetou pravidelně s více . Při pěstování kaly se musí pěstitel obrnit trpělivostí. V odborné literatuře je málo informací o pěstování venkovních kal.


Na jaře jsem dostala hlízy kaly , vysadila jsem je a potom jen obdivovala nádherné květy. Nyní potřebuji poradit, jak se mám postarat o hlízy na . Kalu lze pěstovat v pokoji. Pěstování kaly může na první pohled vypadat složitě, ale není tak náročné a kala vydrží hodně, i občasná období . Diskuze: kala venkovní její pěstování.


Nikde nenachazim, zda chce venkovni kala na slunicko, nebo do stinu, kam nejlepe zasadit. Domaci kaly pestuji již léta,. Ty venkovní se pěstují trochu jinak. Koupili jsme si kalu – na co se můžeme těšit? Květy kaly se mohou vypínat až do výšky až 1cm.


Jak pěstovat venkovní kaly

Jarní péče o zahradní kapradiny. Venkovní kaly je nutné na zimu vykopat, osušit, odstranit zbytky půdy, uložit do rašeliny a umístit do tmavé, suché a chladné místnosti. Pojmenování kala nebo třeba kornoutice je pro zapamatování. Zimní zahrada a venkovní terasa v jednom. Druh: kvetoucí rostlina vhodná pro venkovní letnění.


Požadavky na pěstování. Jak se starat o zahradní dřevostavbu? Gratulujeme k rozhodnutí postavit si na zahradě dřevěný domek, chatku nebo altán! Jedině ten zajistí, že vám vykvete. Jako mnoho dalších rostlin vyžaduje v době . Než začnete kaly pěstovat , musíte se rozhodnout, jestli chcete květinu do bytu, která kvete v zimě, nebo venkovní druh kvetoucí v letním období.


Jak pěstovat venkovní kaly

Kaly - Jak pěstovat Kaly. Kvete v zahradě od jara do podzimu, až do výšky cm. Je charakterizována široce šípovitými, . Rostlina pochází z jižní Afriky a velmi dobře se jí daří na plném slunci nebo v polostínu. V létě je možné pokojovou kalu umístit také venku.


Nové druhy nižších hrnkových pivoněk lze pěstovat v různých hrncích, nádobách, květináčích. Bohatě kvetou, pěstují se stejně jako klasické. Pokud budete postupovat podle jednoduchých pravidel pěstování lilie kala , výsadba a péče o ně na otevřeném prostranství povede ke vzniku krásných květin. Kala vyžaduje zálivku v . Jsou pěstované z hlíz, které je nutné zazimovat obdobně jako jiřiny nebo kany.


Jak pěstovat venkovní kaly

V letních měsících kvetou exoticky vyhlížejícími . Rostlinu v této době můžeme umístit i do venkovního prostředí. V době odpočinku kalu zaléváme velmi mírně a jen občas. Delší doba sucha jí nevadí, naopak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky