pondělí 20. listopadu 2017

Jak vyrobit kvašený trus

Jak hnojit slepičím trusem. Slepičí trus je hnojivo velice vydatné a také zcela ekologické. Využijete to na zeleninové i bylinkové zahrádce.


Jak jsme ji na začátku zmínili, trus se nesmí nikdy používat na rostliny ani ovoce či zeleninu čerstvý. Odklizený trus z kurníku daváme do velkého . Jaký význam má a jak se používá slepičí trus ?

Mnozí zahrádkáři ho mají k disposici a nesprávně používají. Rostiny mohou poškodit, nebo i zničit. Naopak ovčí, kozí a králičí trus se rozkládá velmi rychle, proto i je rozhodně před použitím zkompostujeme. Nádobu z jedné poloviny naplníme trusem , doplníme vodou.


Kvašení skončí zhruba do dvou týdnů. Není to ani zdaleka jako třeba chlévská mrva. Lepší je ho zkompostovat,jak už tu bylo . Taky by mne tato a předchozí otázka ohledně nutnosti kvašení zajímala.


Poradíme vám, jak si vyrobit kvalitní výživu i ochranu pro kytičky v domácích.

Pro zahrádkáře má hnůj a drůbeží trus cenu zlata. Jak vyrobit domácí medovinu? Jak někoho napadlo vybírat kávu z trusu ? Proč by někoho napadlo ve zvířecím trusu hledat kávu a tu pak zpracovávat? Historie cibetkové kávy . Ve videu se zmiňovali kvasinky, ale pokud vím, tak probíhá při výrobě zkvašování pomocí bakterií mléčného kvašení. Hnojivo s koňským hnojem a ptačí trus.


Zrychlené kvašení pomocí humátů. U nás běžně prodávané guano je vlastně směsí trusu netopýrů a mořských ptáků. Trus mořských ptáků je navíc cenný, jelikož tito ptáci se živí . Sana docílíte vyšší kvality. Látky s vysokým obsahem vody je nejlépe zpracovávat kvašením , látky s . Namiesto nich však môžete použiť hnojovicu, močovku či kvasený hnoj, alebo trus zvierat.


Bioplyn vzniká kvašením za zvýšené teploty. Celá príprava trvá jeden až tri mesiace. Rýchlokompost sa dá . Pavel Pavloušek: Úloha spontánního kvašení v produkci kvalitních vín.


Aphodius citellorum, kteří využívají syslí trus pro vývoj svých larev a. Dalším hojně využívaným organickým hnojivem je drůbeží trus.

Je nutné nejprve vytvořit zákvas a to zalitím vodou a asi čtrnáctidenním kvašením. Bakterie mléčného kvašení - BMK. Infekční cesta je vdechováním.


Kuřecí trus je vhodnou náhradou za chemická hnojiva pro zeleninu a ovocné. Slunce urychluje kvašení a směs exkrementů se stává příliš koncentrovanou a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky