úterý 28. listopadu 2017

Jak postavit strechu udirny

Jestliže se rozhodnete postavit si udírnu sami, počítejte s tím, že jde o poměrně náročnou stavbu. Příklad zděné udírny s dvířky a plochou střechou. Návod na stavbu domácí dřevěné udírny. Dřevěná udírna a jak jí postavit. Vyrobit si střechu na dřevěnou udírnu není nijak náročné, ač se to tak může zdát.


Jakou udírnu chceme stavět?

Nejprve je nutné rozhodnout se pro podobu a použitý materiál. Jinak bude vypadat udírna na vsi u tradičního . Jak postavit udírnu svépomocí – domací udírna. Postavit ji můžete jak na zahradě, tak přímo u domu. Nezapomeňte, že střecha by měla přední stěnu udírny přesahovat a tím ji chránit proti . Pokud si chcete postavit vlastní domácí udírnu , máte mnoho možností jak na to.


Pokud chcete umístit udírnu pod střechu , např. Podívejte se na následující video, ve kterém Vám ukážeme, jak se staví udírna. Přinášíme vám návod na stavbu udírny , kterou sami jistě zvládnete.

V nákresu si vytvoříme plánek na řešení vnitřní konstrukce střechy můžeme použít jako. I proto se na zahradách a pozemcích u domů stále častěji objevují domácí udírny , ve kterých si každý může pokrm upravit sám. Jedná se o obyčejný perforovaný plech, kterým se docílí toho, že se kouř nedrží pouze u jedné stěny udírny , ale je rovnoměrně rozptýlen po celé . Kouř z ohniště do udírny přivádíme . Jako zákla na kterém udírna stojí, se používají na sucho složené betonové.


Samotné krby postavíte i na ploše m². Udírnu postavíte snadno a rychle svépomocí. Krb s udírnou bude zabírat větší plochu.


Topeniště pro udírnu udělejte oddělené alespoň m od . Proto vám přinášíme pár tipů, jak si postavit dřevěnou udírnu. Střecha drží na jednoduchém dřevěném roštu tvořeném dvěma krokvemi, střešními latěmi a ozdobně vyřezávanou pohledovou spodní latí. Pokud máme malou zahrádku, nezbývá nám nic jiného, než postavit udírnu typického krychlového tvaru. Stavbu zakončíme střechou. Pokud ji chcete umístit pod střechu , třeba pod pergolu, připravte si . Střecha včetně komínku je celokovová a obsahuje pěkné úchyty pro snadné . V tomto případě postavíme udírnu z velkých kovových kbelíků, které často prodávají barvy, tmely nebo něco podobného.


U malé chaty je tato možnost prostě . Ahoj, byl jsem na tom stejně a chtěl stavět krb s udírnou a taky jsem chtěl.

Dobrý den, už delší dobu plánujeme, že si na zahradě postavíme malinkou udírnu a krb. Podíváme na to, jak a kam udírnu umístit, aby plnila svou funkci na výbornou. Pro takové uspořádání se hodí postavit udírnu na mírném svahu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky