čtvrtek 27. září 2018

Jak ochranit pred vrtule tresova

Rhagoletis cerasi), . Vrtule třešňová je malá moucha, jejíž larvy způsobují všeobecně. Jak ochránit rostliny před poškozením nebo před znečištěním od psů? Podle literatury by se mělo ošetření dělat na základě odchytu dospělců na žluté lepové desky umístěné v koruně. Před použitím si vždy přečtěte označení a informace o přípravku.


Velice jednoduchý způsob biotechnické ochrany spočívá v použití bílých. Proti přemnožení vrtule třešňové je zásadou č. Napadení plodů při absenci chemické ochrany dosahovalo při sklizni až. Na třešně se asi těší každý z nás.


Co nás ale netěší, jsou červivé třešně. Mladé stromy lze před mrazem chránit obalením kmínku jutovinou. Vrtule se líhnou z pup v zemi od poloviny do konce května.


Dospělec naklade do plodu 1-vejce. Za cca 8-dnů se z vajíček líhnou larvy, které se prokusují . Ošetřujeme v době objevení prvních much ( vrtule ) na těchto deskách a ošetření opakujeme za 7-dnů . Přirození nepřátelé sami nezajistí dostatečnou ochranu. Kdo chce mít třešně a višně bez červů, musí je chránit před vrtulí ! Jinak sklizeň těchto lahodných rudých plodů nebude pro stolní účely . Lapače rozvěšujeme v době před začátkem žloutnutí a zaměkávání plodů a . Proti vrtuli třešňové obalte korunu třešně ve chvíli, kdy má plody . Vrtuli třešňovou likvidujeme v zárodku, v době, kdy začínají třešně žloutnout. Jak před chorobou ochránit ovocné stromy? Trhejte je se stopkou, mnohem déle.


Velkou neplechu způsobuje i vrtule třešňová. Ochránit strom před jejich nálety je obrovský problém. Ochrana peckovin před houbovými chorobami.


Předkládaná metodika shrnuje zásady integrované ochrany peckovin včetně popisu. U nás Spintor Fly není k dostání, takže je nutno použít Spintor klasicky a prostříkat důkladně . Já si myslím, že u mne narušilo životní cyklus vrtule třešňové to,. Docela jsem měl strach, jestli nedozraje před čtrnáctidenní ochranou lhůtou. Pokud je nesvinete, jsou tyto lapače vhodné také k biologické ochraně a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky