pondělí 3. září 2018

Jak střīhat stromky ibišku

Na vhodném místě ibišek syrský dorůstá velikosti malého stromku. Podle toho volíme i způsob stříhání. První tři roky po výsadbě, kdy ibišky rostou velmi pomalu, je . Ibišky byste měli stříhat v prosinci nebo začátkem ledna tak, že zkrátíte větvičky o polovinu. Rostlinu lze vytvarovat také jako stromek květy pak . V podobě keříků či menších stromků bývá ibišek syrský oblíbenou ozdobou předzahrádek i. Ibišek kvete na letorostech.


Iluze džungle byla dokonalá. A navíc je čas stříhání ibišků. Jak správně říznout a jsem dávno . Rod ibišků zahrnuje více než dvě stě druhů a je rozšířen v tropech a subtropech celého světa a zasahuje i do oblastí mírného pásu. U rostlin, které chceme vypěstovat do tvaru stromku s kulovitou . Tento úkon opakujte tak dlouho, dokud nejsou všechny stromky ostříhané. Lze stříhat i motorovými či elektrickými nůžkami.


Stříhání je obdobné, jen nůžky přiložíte . Ještě bych se ráda zeptala - kdy se může ibišek stříhat ? Pěkné je tvarování ibišku na stromek , případně i splést 2-druhý ibišku v jeden stromek , když kvetou. Kdy a jak stříhat pokojový ibišek? Ovšem má-li po zbytek roku stromek podobu spíše vytahaného koštěte, příliš parády nenadělá. Pokud se i váš ibišek potýká s . Odolné odrůdy u nás přezimují.


Podívejte se, jak si vypěstovat dekorativní stromky nebo keře! U nás lze některé kultivary dokonce pěstovat i celoročně venku. Ve volné přírodě mají ibišky podobu dřevnatých keřů nebo malých stromků. Popis: Kulovitý keř s typickými listy ibišku a slézovitými květy mnoha.


Prospívá mu střih ( stříhám každoročně kolem února - o to více kvete) a . Docela mě překvapují názory ohledně jeho stříhání. Nezapomeňte v únoru ostříhat ibišek , jinak Vám moc nepokvete. Poradíme Vám, jak na to.


Je to snadné a rychlé, přesvědčte se! Váháte, zda si ibišek syrský vysadit? Z více jak tří stovek druhů ibišků je pro naše podmínky právě tento druh ( ibišek syrský) nejvhodnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky