středa 19. září 2018

Jarni přirodni postřik na stromy s jarem

Vlnovník révový (Colomerus vitis) je roztoč poškozující listy révy vinné sáním. Hmyz vytváří při sání. Jsou používány jarní preventivní postřiky. Fungicid proti plísni šedé révy vinné , jahodníku, zeleniny tykvovité s. Kalendářní přehled ochrany ovocných a zeleninových kultur a révy vinné.


Já stříkal zatím jen sulkou a. Na révě v okolí jsou již napadeny růže a duby. Oba roky začínaly pro révu poměrně příznivě, nástup jara byl brzký, jarní mrazíky. A to při jednom postřiku sírou a jedním Cukrovitalem. Víte, kdy je důležité provést postřik révy proti houbovým chorobám? Preparát se může použít při předjarním postřiku na dřevo, a to v podobných . V době maximálního rozkvětu jabloní je vhodné v této sérii postřiků z. U révy vinné ve vývojové fázi 5–listůje vhodné provést první ošetření proti plísni révy a proti padlí révy.


Máte krásný vinný sa který Vám napadla plíseň? Postřik proti plísni révové. Při jarní ochraně ovocných stromů je minimální riziko eventuálního zamoření ovoce.


A nezapomeňte také na účinný postřik keřů po sklizni. Kadeřavost ( akarinózu) a plstnatost (erinózu) listů révy vinné způsobují drobní . Klasický preparát na moření česneku a pro jarní ošetření révy , ovoce. Velmi účinná technologie prvních postřiků je taková, že první provedeme postřik Sulkou , . U takových odrůd je potřeba postřiků výrazně nižší a možná v ročníků bude zdravotní stav slušný i bez ošetření.


Máte-li na zahradě či vinici některou z . Sulka - K má také vyníkající účinky pro ošetření dřevin, vinné révy a ovocných. C a postřiku na rostlinu může hnojivo způsobit popálení mladých rostlin. Poznámka: Přezimující škůdci. Po jarním řezu, před rašením.


Akaricidní postřik Omite 5EW Další skupinou škůdců vinné révy jsou na jaře velmi aktivní vlnovníci, hálčivci a svilušky. Tito škůdci způsobují . Výtrusy ošetřené postřikem nemohou vyklíčit a tím je zajištěno, že houba. Na vině bylo počasí, kdy vysoké množství srážek v jarních měsících . Inzerát Vinná réva velkoplodá sladká bez postřiků 285Kč.


PM v okrese Plzeň- město, cena 285Kč,. Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci mer, . Interval mezi postřiky musí být usměrněn podle míry ohrožení porostu (5-dnů). Dalším významným houbovým onemocněním révy vinné je plíseň révová ( Ptasmopara viticola).


Na jaře a začátkem léta dochází k primárním infekcím. Od začátku měsíce začínáme u jabloní s opa- kovanými postřiky v pravidelných. EW ( ) vždy, když se na jaře objevily zvětšené pupeny vlivem poškození vlnovníkem rybízovým. Po intenzivních srážkách je třeba postřik kontaktně působícími přípravky ihned . Vinná réva je velmi náchylná v jarních měsících na tepelný šok, přízemní mrazíky.


Celosvětově je to nejvýznamnější choroba révy vinné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky