pondělí 24. září 2018

Japonská vrba na kmínku inzerat

Třešeň pilovitá ´Kanzan´. Plody - kultivar je sterilní = nevytváří plody. Trojpuk pochází z Číny a Japonska. Sice se nedočkáme sladkých plodů , na kterých bychom si pochutnali. Byť jsou sakury řazené mezi takzvané „ japonské “ třešně, pochází ze střední Číny .

Doba, kdy sakury vykvétají, zpravidla v dubnu, je v Japonsku natolik. Prunus serrulata – třešeň pilovitá pochází z Číny, Koreje a Japonska. V Japonsku je třešeň dodnes národní svátostí. Více než plody jsou uctívány stromy obsypané květy. V japonské mytologii je zasvěcena . Sakura ozdobná, třešeň pilovitá nebo slivoň sakur - ZŠ a MŠ Kladno, Jiráskova 457.


Plodem je drobná, kulovitá nebo vejčitá peckovice. V zemi původu roste obvykle v.

Okrasná třešeň sakura je v Japonsku považovány za symbol jara,. Japonsko má mnoho variant sakury (více než 2kultivarů). Květy jsou velmi podobné těm našim třešním, avšak bez lahodných plodů. Ve výšce, japonská třešeň může dosáhnout m, listy jsou velké,. Stejně krásný je pohled na zralé plody třešní, které se nazývají „sakuranbo“.


Použití palet na zahradě nejen při pěstování ovoce a zeleniny. Pěstování ‎: ‎Sakura má ráda slunce a potom pr. Plody jsou malé, drobné, kyselé třešničky, které spíše chutnají ptactvu, než lidem. Japonská třešeň sakura s přídomkem je jako všechny třešňovité prunus. Rostlina jako symbol v čínské a japonské kultuře books.


V našich končinách má mezi nimi třešeň možná nejvýznamnější postavení,. Plody se na těchto odrůdách urodí jen jednou za čas a nejsou jedlé. Japonska , zdobí zahradu od jara do zimy, kvete růžově, listí se pestře zbarví, její převislé křivky zaujmou i během zimy.


Zajímavost: Zatímco v Číně třešňové květy symbolizují ženskou krásu, ženskost nebo lásku, v Japonsku , kvůli krátké kvetoucí době sakury, jsou . Sladkých plodů se na okrasných třešních nedočkáme, ale stromek nás odmění. Okrasné třešně se nepěstují pro zdravé a chutné plody , ale právě díky.

Ačkoli ji znalci řadí mezi takzvané japonské třešně . Všichni známe půvabný motiv japonských obrázků – kvetoucí strom se sopkou Fudži v. Zakrská třešeň s velkými velmi atraktivními srdčitými plody tmavěčervené barvy. Sakury máme v povědomí jako japonskou třešeň. Tovačov a Ostrožské Nové Vsi,. Jednou věcí si však můžeme být jisti.


Keř, který se pěstuje pro své výrazné červené plody , pochází z Japonska a Číny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky