pondělí 3. září 2018

Jak střihat ibišek syrský

Podle toho volíme i způsob stříhání. Kdy prořezat venkovní ibišek. Ideální čas pro řez ibišku syrského je v předjaří, když pominou mrazy.


První tři roky po výsadbě, kdy ibišky rostou velmi pomalu, . Stříhání venkovního keře ibišku lze provádět na konci podzimu nebo zimy po . Naše ibišky jsou zastřižené pouze po výsadbě tzv.

Zkuste si do zahrady vysadit ibišek syrský a propadnete jeho kouzlu. Dobře zakořenil, bohatě kvete. Dorostl výšky skoro m. Po dešti se větve ohýbají , musím ho svazovat, aby se nezlomily.


Mám dotaz: Mám ibišek stříhat , na jakou . Mladé rostliny stříháme častěji, u starších prořídlých exemplářů na jaře. Roste vzpřímeně a poměrně pomalu do . Jak ibišky pěstovat, jaké mají nároky a odkud pochází?

Kdo by nemiloval ibišky pro jejich exotickou krásu. Ovšem jak si vypěstovat hezký a velký. Autor: margita Stehliková. Abychom vypěstovali silné a dobře rozvětvené rostliny, je třeba ibišky v únoru hodně ostříhat. Stříhání , případně tvarování ibiškům vůbec neškodí a můžeme tak činit po celý rok.


Jarní sestřih navíc podpoří růst nových větví a bohatší kvetení. Jsou to nenáročné opadavé keře, s nápadnými květy. Ibišky jsou rostliny z čeledi slézovité. Nejvhodnější k pěstování v našich podmínkách je ibišek syrský. Suché stvoly jsem stříhala na jaře.


Množí se podobně jako ibišky syrské – řízkováním a semeny a navíc i dělením . Pro ty, kdo milují svítivě růžovou. Ibišek bahenní (pižmový) pochází z USA. V době, kdy trávíte na zahradě . Teď už mu je cca let, stříhám jen, když si vzpomenu.


Stříhám , když jsou vidět první náznaky lístků. Opadavý ibišek syrský je vhodný pro pěstování v nádobách i přímo na zahradě. Při správném postupu střihu se nemusíte obávat, že vaše zahrada bude po takovémto .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky