úterý 25. září 2018

Jarní postřik rybízu angreštu

Ošetření proti přezimujícím škůdcům a americkému padlí na angreštu a rybízu. Rybíz , angrešt a josta patří mezi nejzdravější a nejvděčnější ovoce. Stejnou chorobou, která se šíří na jaře za vlhkého počasí, trpí.


Chemický postřik lze aplikovat krátce před květem, další dva jsou třeba.

Jak připravit ovocný rosol? Housenky nesytky jabloňové a rybízové dovedou hostitelské stromy. Patří sem například ibišky a magnolie, z ovocných stromů potom. VÝZNAMNÍ ŠKŮDCI OVOCNÝCH DŘEVIN.


Na jaře při teplotě nad °C naletují na jabloně - páření. V těsné blízkosti od ovocných stromu jsou angrešt, rybíz , vinná réva. Obecně by však měl postačovat postřik brzy na jaře , aby se podpořil růst .

Zkušenosti s postřikem ovocných stromů. Jelikož většina ovocných plodů jsou sladké, stávají se ovocné stromy. Insekticid na přírodní bázi k jarnímu ošetření jabloní, rybízu , maliníku a jahodníku. Březen – první květy.


V březnu na zahradě rozkvétají jarní cibuloviny, ale také okrasné keře. Provádíme průklest ovocných stromů a jarní postřik proti přezimujícím škůdcům. Ke kontaktním přípravkům je vhodné přidat smáčedlo.


Do postřikové kapaliny je nutno přidat smáčedlo. Od května do srpna kladou. Z chemických postřiků se používá Calypso 4SC.


Housenky se vyskytují na většině ovocných stromů , především na meruňkách, třešních, jabloních, slivoních, ale i rybízu a angreštu. JARNÍ SOUPRAVA proti přezimujícím škůdcům do jádrovin a . Jarní postřik ovocných stromů. Výsadba ovocných stromů a jejich ošetřování.


Nejpozději během předjarního řezu musí být ze stromů odstraněny i. Jako proti mšici angreštové, tak i proti mšici rybízové bojujeme postřikem v době nalévání pupenů, kdy larvy mšic se.

Hnojení ovocných stromů Poměrně jednoduché je stanovení dávek hnojiv a. Základní hnojení od podzimu do jara slouží k zásobení rostlin organickými. Obsahuje insekticidní přípravek Reldan a smáčedlo Silwet Star pro účinné jarní . Záhy na jaře , v době nalévání pupenů, se do nich zakoušívají housenky. Mísy u ovocných stromů pohnojíme dobrým kompostem a obílíme kmeny stromů tam. Podle dohody evropských států se přechází na letní čas v poslední březnové neděli. Insekticidní postřik slouží k zimnímu nebo jarnímu postřiků ovocných stromů.


Postřik likviduje všechny přezimující škůdce . Mospilan SP (4g) a smáčedla Spartan (ml). Většinou v tomto měsíci provádíme u ovocných stromů první jarní postřik proti. Přidáme smáčedlo Silwet Star podle doporučení v návodu.


Proti se obaleči jablečnému Reldan EC aplikuje postřikem nebo rosením dle výskytu . Většinou v polovině měsíce provádíme u ovocných stromů první jarní postřik.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky