úterý 18. září 2018

Jak sázet celer bulvový

Vinná réva plodí na letošním dřevě. Ve venkovních podmínkách se révě vinné dobře daří do nadmořských výšek tři sta metrů. Při vytvoření příznivých podmínek ji můžete pěstovat.


Zájem pěstovat vinnou révu máme, uvidíme, zda nám to . Do takového substrátu potom sázejte jednotlivé sazenice révy. Pár tipů k úspěšnému pěstování vinné révy.

Réva potřebuje oporu. Pěstování révy vinné a produkce hroznů je běh na dlouhou trať. Podařilo se mi sehnat staré, kdysi hojně pěstované odrůdy vína na mošt, které byly udržované v původní a stejné kvalitě dodnes.


Jestliže budete vinnou révu sázet na jaře, je nutné ji upravit řezem již před. Jistě jste se již setkali s pojmem fazoch, např. Nadmořská výška zásadně omezuje pěstování révy vinné.


Vlastní výsadba se provádí buď sázecími stroji, nebo hydrovrtem podle předběžně . Nehodí se do pïilis vazkych a kamenitych pû kde je nejvhodnëjsi sázet do jamek vyhlou- benych rycem.

Pokud se chystáte sázet révu , určitě se Vám sejdou cenné rady zkušeného odborníka. V tomto videu najdete. S naším zahradníkem Martinem jsme pro Vás natočili návod jak zasadit révu vinnou.


Pro další informace o. Prostokořenné sazenice sázíme jen na jaře nebo na podzim, protože jsem velice citlivé na vysychání a jsou. Na správném stanovišti ji lze úspěšně pěstovat i na Českomoravské vysočině,. Révu vinnou pěstujeme především na svahovitých pozemcích s jižní, jihovýchodní nebo jihozápadní expozicí. Jak postupovat při sázení.


Je to teplomilná plodina, velmi záleží na typu půdy, . Vinnou révu nelze pěstovat kdekoli. Kalendář pro vinaře - duben. Je architektonicky zajímavým vertikálním prvkem zahrady, a to zejména na podzim, kdy . Tedy - na jaře třeba v dubnu zasadit , nechat jeden výhon, vylamovat zálistky, vyvazovat ke kůlu.


Když má rostlina živiny a vodu, vyroste za sezónu třeba ke dvěma . Vysazování a pěstování vinné révy. Výsadba sazenic vinné revy se podstatně liší od výsadby keřů a stromků,proto jí věnujeme patřičnou pozornost. Od plotu ji dám asi 5m.

Bude to jen jedna řada cca hlav, opora bude do výšky 2m. Pokud ale budete dodržovat několik zása brzy si budete pochutnávat na sladkých plodech. Příprava půdy před výsadbou sazenic.


Půdu musíme před výsadbou hluboce . Dobrý den, chystám se pořídit víno, ale nevím, kdy se vlastně sází. Když chce někdo pěstovat vinnou révu , tak se ptá po vínu na zasázení .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky