pátek 14. září 2018

Jaké balkonovky do stínu

May Máme pro vás tipy na květiny, které jsou krásné i ve stínu. Světelné podmínky jsou nejdůležitějším kritériem při rozhodování, co si dáte do truhlíků. Balkónovky pro slunná místa.


Do truhlíků se ale hodí taktéž bylinky, především petrželka, která má rovněž velmi dekorativní listy. Nejznámější balkonovky vhodné do stínu. Fuchsie na sever a do stínu.

Apr balkonovek , které jsou krásnější než muškáty! Poslední z rostlin vhodných do stínu severních a východních stran a zároveň první z těch, . Jun „Obecně lze doporučit některé balkonovky , například fuchsii, petúnie a muškáty, z letniček okrasný tabák či netýkavku. Skimmie se hodí do stínu i polostínu, nemá ráda přímé sluneční paprsky. Jul Ve stínu se totiž daří například balzamínám, begoniím, kapradinám či fuchsiím.


Jaké jsou vaše zkušenosti? Z balkonovek můžete pěstovat například petunie, surfinie nebo. Vejce se koulí lidskými dějinami: házelo se do hrobů či pomáhalo nezadaným.

May Mám dost místa na balkonovky , je to v závětří, ale od 14. Nevíte, prosím, jaké převislé, bohatě kvetoucí rostliny zasadit do. Vyberte si květiny do truhlíku, balkonovky do stínu , květiny na přímé slunce nebo exotické balkonovky.


Jak pěstovat převislé balkonové květiny a rostliny? Kam oko dohlédne, zahalují se do barevných květů také okna, balkóny a terasy. Dříve než začneme s osazováním truhlíků, je třeba si rozmyslet, na jaké místo. Klasické balkonovky mají řadu výhod – kvetou dlouho a do truhlíků jsou ideální. Už když truhlíky osazujete, musí vám být jasné, jaké možnosti máte a pro jaké místo.


Balkon orientovaný na sever: Chladivý stín oceníte nejen v létě a dařit se tu bude i těmto květinám. Do stínu je vhodný i popínavý břečťan nebo barvínek. May Světové strany jsou pro balkonovky klíčové. Pěkně vypadá rovněž stálezelená skimmie, která se hodí do stínu i polostínu, nemá ráda přímé . Mar Rostliny vhodné do stínu sice nenabízejí takovou možnost výběru a také.


Pokud se rozhodnete osázet truhlíky několika druhy balkonovek , je . May Při výběru trvalek do nádob máme hned několik možností. Máte pocit, že letos nevypadají vaše balkonovky tak, jak jste si představovali? V zahradnictví by vám měli při nákupu poradit, jaké rostliny jsou pro vás vhodné.


Směs sezónních kvetoucích balkonovek a víceletých rostlin zajistí i na.

Také rostliny doporučované do stínu zvládnou polostín, který je ale uchrání od . Pěstujeme rostliny vhodné do stínu - plicník, kakost, hortenzii a další. Zahrada, která je ponořena po většinu dne do stínu , nemusí být bez života. Bonusem pro rostliny ( balkónovky , zelenina, jahody, zahradní rostliny) jsou i živiny na několik týdnů. Atrakcí, jaké by se daly dětem na zahradu pořídit, je celá řada.


Mar A jaké rostliny (vyjma výše uvedených) jsou vhodné pro osázení do. Trvalky vhodné na slunce, na suchá místa, trvalky na úpal. Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Patří sem velkokvěté . Oct Čechravy - balkonovky do stínu a polostínu. Pokud hledáte trvalku do míst, kde Vám moc balkonových květin zrovna neroste, neměli.


Tady jsme je ale používali takové jaké jsou – a využili jejich nápaditosti pro. May Takové místo poskytuje ráno dostatek slunce a odpoledne příjemný stín. Hodí se na něj tedy rostliny kterým vyhovuje polostín.


Kromě klasických a ověřených balkonovek můžete vyzkoušet i jiné, nové a zajímavé. I stínomilné rostliny poznáte snadno. Zásadní pro ně totiž bývá. Přemýšlíte, jaké obaly vyberete pro své oblíbené květiny, kterými si plánujete .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky