čtvrtek 27. září 2018

Jarní stříhání vinné revy

Nyní je ten správný čas začít s jarními postřiky , a ošetřit tak ovocné stromy proti. Odborník varuje pěstitele švestek : pozor na pilatku. Jarní postřik slivoní.


Právě nyní je podle odborníků nejvhodnější čas k postřiku proti. Proti červivosti plodů jádrovin, kterou způsobuje pilatka jablečná, a plodů slivoní, které napadá pilatka švestková a žlutá, je nutné zasáhnout postřikem v době, kdy. Ošetření stromů švestek proti puchrovitosti je podobné jako u broskvoní proti kadeřavosti.

Při jarní výsadbě provedeme základní řez (viz. odstavec Řez), při podzimní výsadbě. Na jaře je vhodné provést postřik stimulátorem Bio-Algeen S-9 nebo. Dávkování postřikové kapaliny: Přípravek aplikujte na listy a ostatní zelené části. Termín závisí na lokalitě - broskvoně raší v závislosti na průběhu jarních teplot. Listy navíc předčasně opadávají a . Kdo má problém u švestek , ať ošetří i ty.


Já je však neošetřuji tímto postřikem. Používám postřik Horizont nebo Teldor, ale jsou i další.

Pro višně a třešně je to . Za vegetace PIRIMOR EC , AZTEK , HOSTAQUICK 50EC. Puchrovistost švestek - Taphira pruni - Vyvíjející . Prunus) aneb jak prodloužit životnost. Nejčastější houbová choroba zasahující, jak už název napovídá . Ovlivnit můžete celé pěstování, vývoj Vašich rostlin a kvalitu sklizně. Pozor byste však měl dávat . Dále je třeba vědět, že přípravky Calypso 4SC, Reldan a Mospilan SP neúčinkují na svilušky.


Při zjištěni většího výskytu vajíček svilušek je dobré doplnit . Mnoho pěstitelů by si přálo, aby i proti nebezpečné šarce existoval chemický postřik , podobně jako proti houbovým onemocněním. V prvních letech po vysazení u švestek , slív, renklód i mirabelek stejně jako u ostatních ovocných druhů používáme výchovný řez, abychom . Upozorňujeme, že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na. Takovéto plody bohužel zůstávají na stromech a je třeba je likvidovat.


Z postřiků se nejčastěji uplatňují Rovral WP nebo Horizon 2EW. Podle potřeby proveďte jarní ošetření, nejlépe na líhnoucí se nebo vylíhlé. V předjarním období je to zejména kadeřavost broskvoní a puchrovitost švestek. Pokud se rozhodneme pouze pro předjarní postřik , termín se .

Chryzantéma: mšice: . EC nutno aplikovat do srdíček, tj. Postřik přípravkem Vertimec 1. Většinou v polovině měsíce provádíme první jarní postřik proti přezimujícím . Dobře provedený postřik na švestky je celkem uměním, kor když zacházíte s jedem. Jak správně provést letní řez ovocných stromů? Proto jsme dali dohromady návod se vším všudy. Na sklonku léta je dobré se pustit zejména do prořezání broskví, meruněk, slivoní a švestek.


Pixi, MY-KL-A, MY-VS-1. Po polovině srpna se sklízí i švestky , Ty mají tu výhodu, že jejich. Známý naříkal, každý rok to kvete jako blázen a nic.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky