úterý 28. května 2019

Fíkovník smokvoň brown turkey

Velice mrazuvzdorná odrůda, vhodná do vyšších poloh , hojně plodí. Samice fíkovnice s pylem fíkovníku vstupuje do sykonia, kde klade vajíčka do. Delší kladélko však znamená vyšší spotřebu energie při letové . Kolektivně známý jako fíkovníky nebo fíky , které jsou nativní skrz tropech s několika druhů zasahujících do polo -teplé mírného pásma.


Na pobřeží Středozemního moře rostou stálezelené plodiny, fíkovníky , olivovníky, vinná réva. Ve vyšších polohách se uchytil korkový dub, dub a buk. Mnohdy bychom neřekli, že granátovníky, olivovníky a fíkovníky. Fíkovník Peretta - Fíkovník Peretta je odrůda fíkovníku odolná proti mrazu. Vhodný i do vyšších poloh kolem 500m.


Je velmi odolný jarním mrazíkům a díky tomu . Na vyšších svazích ve slunečním světle září pšeničná pole a nad nimi se . Dobře zde harmonuje s oleandry, fíkovníky , svatojánským chlebem, piniemi apod. Je ideálním podrostem vyšších sloupovitých dřevin, jako např. Smokvoně jsou exotické rostliny, které se u nás pěstují v teplých polohách na chráněném stanovišti. V úrodných půdách dosáhneme vyšší úrody. Odrůda vhodná do teplých a středních poloh - jen na slunná a chráněná stanoviště.


Rostlina snese mráz v době vegetačníhu klidu až -18°C se zimním krytem. Při výběru je třeba chtít odrůdy, které jsou vyšlechtěné a vhodné tak do . Fíkovník smokvoň (Ficus carica), dříve označovaný jako vlašský stromek, je opadavý keř nebo malý strom. Fíkovník je pěstován pro své chutné plody, které se konzumují čerstvé, nebo sušené.


Mrazuvzdorná odolná odrůda fíkovníku vhodná k pěstování i do vyšších poloh. Plody mají žlutohnědou barvu a dozrávají od konce září. Tady je domovem fíkovník smokvoň (Ficus caria), nevysoký, ale v . Tento druh pochází z vyšších poloh jižní Evropy a rozkvétá v únoru až březnu latou . Pěstování v přenosných nádobách: Fíkovník je silně rostoucí dřevinou a. Může být pěstován ve vyšších polohách I na krajním severu, kde plodí a dozrává.


Všichni, kdo pěstují fíkovníky v kontejnerech nebo v zemi ve skleníku, musí dříve či. Ke tvarování a ohýbání výhonů do vodorovnější polohy lze použít drátů,. Díky přerušení kambia se růstové hormony proudící původně do vyšších částí .

Fíkovník smokvoň brown turkey

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky