středa 8. května 2019

Hladitko na nanášení štuku

Pomocí menšího natahováku začnete štuk nanášet na okrajích stropu. Nanášení štuku není nic složitého – nejprve se musí nanést na stěnu velkým hladítkem. Po nanesení štuku na zdi byste se měli pustit i do stropu.


Natahování jemné, nanášení lepidel, omítek a štuků , natahování fasádního lepidla. Benátské hladítko na jemné štuky , nerez. Doporučuji zakoupit kvalitní sádrový štuk , díky němuž se odbourává nutnost předchozího vyspravování děr či nerovných stěn. Natahujeme plastovým hladítkem , snažíme se omítku vyrovnávat.


Postup při nanášení štuku. Než začali zedníci nanášet štuk , museli nechat zrát dva týdny hrubou. Nemusíte utrácet za zedníka, když si pořídíte namíchaný štuk. A navíc si nezaprášíte úplně všechno, když nemusíte míchat suchou směs.


Místo plstěného hladítka doporučuji polyesternové hladítko. Složení této směsi a způsob nanášení se však od historického štuku poněkud liší. Pro tyto nové, hotové malty k nám ze Západu přišla hladítka z pěnové gumy . Filcovým hladítkem nanášíme řídký štuk rovnou na stěny (pěnování velmi řídkým štukem ). Ocelovými hladítky se . Srovnávají se jimi jemné vrstvy omítky ( štuku ). Lícní vrstva se zhotoví ze sádrového štuku s přísadou křídy nebo barytové běloby.


Nanáší se dřevěným hladítkem v tenké, ale stejnoměrné vrstvě. Lze využít prostě všude tam, kde si netroufáte na klasické štuky nebo šlechtěné omítky. Interiérová dekorativní omítka Tierrafino Listro je lesklá štuka na bázi jílu, pro stěny a stropy v interiéru. Hladítko nerez 280x130mm. Pro aplikaci všech vrstev používáme profesionální hladítka Inox.


První vrstvu Calce Grassello nanášíme větším hladítkem a vytváříme kresbu. Jako variantu lze nanést také omítku Cemix 0b Flexi štuk po rozmíchání s vodou podle údajů v TL. Před nanášením štuku musí být stěna zbavena původního štuku. Omítku naneste také nerezovým hladítkem v tl.


Používá se zejména k nanášení lepidel po. Hodnocení produktu:. Když se v průběhu stavby domu dopracujete až k nanášení omítek a štuků na.


Vrstvu v tloušťce až mm nechte zavadnout, poté hladítkem. Festa - MAJI GROUP, s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky