pondělí 27. května 2019

Jak sazet bile lilie

Lilie můžeme sázet na samostatné záhony nebo do různých skupinových výsadeb a mohutně rostoucí odrůdy se uplatní i jako solitéry. Ideální je, když při . Bez ohledu na zimu venku je vhodný čas na výsev semen lilie do truhlíků a na. Tato hloubka je ochrání jak před zmrznutím v zimě, tak před přehřátím za.


Pomněnky už nejsou jen modré, těšit vás mohou i růžové a bílé.

Jak na pěstování lilie ? Co vede pěstitele k tomu, aby se pustili do pěstování lilií? Lilie jsou totiž pro svůj exotický vzhled a nápadné a nádherné . Ovšem například hybridům odvozeným z původně lesní lilie zlatohlavé se v toulavém polostínu pod vyššími stromy daří. Cyberscape (žlutý), Mont Blanc ( bílé bohatě tečkované),.


V září můžeme ještě sázet jehličnany, i když jarní sázení je lepší. Tulipány Viridiflora mají bílé , žluté nebo červené květy se zelenými proužky.

Lilie bílá má čistě bílé , silně vonící květy a na podzim vyráží z cibule přízemní růžici. Tato lilie potřebuje sázet v srpnu na plné slunce do těžší, vápenité půdy. Stejně vysazujeme i další lilie , např. Lilie patří hned vedle růží k nejkrásnějším rostlinám, které obdivovali zahradníci již před mnoha staletími.


Během září lze sázet do výsadeb nově pořízené cibule. Kdy a jak pečovat o cibuloviny nejen po vytažení z půdy. Lilium candidum - lilie bělostná, kostelní, lilie josefská. Poradíme, jak vysazovat cibule lilií.


Pokračuje Ivan Dvořák z. Ani přílišný polední žár liliím (s výjimkou lilie bílé ) neprospívá. Pro hloubku výsadby platí obecné pravidlo, že vrstva, která kryje cibuli, by měla být od jejího vršku až k povrchu dvojnásobkem výšky . Dostal jsem od něho velkou vzácnost – tři cibule bílé lilie. Kdysi to byla květina našich babiček, kvetla v každé druhé venkovské zahradě, . Má skvostně zvlněné květy, sametově bílé a nádherně tvarované.


Cibule můžete sázet na jaře, i když je to možné i na podzim do příchodu mrazů. Tygřice má velmi atraktivní, různě zbarvené květy – bílé , žluté, červené, růžové, .

Sázíme je brzy na jaře od března do května do humózní odvodněné půdy s trochou písku na slunné . Je až neuvěřitelné, jak prazáklad péče o zahrádky zůstává stále stejný. Hnojení: Místo, kam hodláte denivky sázet , nejprve dobře pohnojte nějakým. Anchorage, Treasure Hunt) nebo plnokvěté ( Double Klondike).


Věděla jste ale, že právě lilie jsou letní cibuloviny? Zahradu můžete například pozorovat v různých denních dobách a zjistit tak, jak je v průběhu dne pozemek slunný. Převážnou část cibulovin můžete sázet na přelomu dubna a května. Begonie kvetou v barvách od bílé přes žlutou, oranžovou až po . Já lilie pěstuji též pouze na balkoně - již asi let.


Podle mých zkušeností je nejlépe sázet lilie v září. Bílé lilie přesazuji jednou za roků. Jsou to velmi pěkné okrasné rostliny jak na zahradě, tak uřezané ve váze nebo. Kromě odstínů modré se vyskytují téměř ve všech barvách: v bílé , žluté,. Cibulky se vysazují na podzim - od září až do prvních mrazíků- ale dají se také sázet v březnu či v dubnu.


Je mrazuvzdorná, v zimě . Výjimkou je způsob sázeni u nás nejběžnější lilie bílé ,. Lilie je možné sázet již dříve, naopak begonie jsou citlivější k pozdním jarním mrazíkům, a tak s jejich výsadbou příliš nespěchejte. Bakteriální hniloba kosatců, Kosatce, Měkká, žlutá páchnoucí hniloba na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky