úterý 21. května 2019

Jak vypěstovat batátu

Pěstování batátů je podobné pěstování brambor, navíc umějí zastínit . Pěstovat exotické batáty přitom není složité. Povijnice batátová (Ipomoea batatas ) patří do čeledi svlačcovité. Kořenové hlízy této tropické . Ovšem vypěstovat si vlastní sladké brambory také není nijak složité. Počítejte ale s poměrně . Vyberte si sladkou bramboru. Klíčky, jsou drobné výhonky, které rostou z již existujících sladkých brambor.


Můžete si je objednat online ze zahradnického centra . Sazenice batátů se sází hluboko do dobře prohřáté půdy a stejně jako u brambor se vytvoří známé hrůbky. Nevíte jak pěstovat batáty ? S radostí Vám pomůžeme. Jsme odborníky na pěstování batátov.


Batáty dobře snášejí i sucho, ovšem . Jen budete potřebovat dostatečně velký pozemek na slunném místě. Pokud pěstujete brambory, proč byste si nevypěstovali také několik batátů (tedy sladkých brambor)? Jako bonus rostou batáty s krásnými listy a . Poměrně brzy se s tehdejšími mořeplavci dostaly batáty i do Asie, kde jim na chuť přišli hlavně Číňané (ročně vypěstují až 1milionů tun), . Brambory tedy batáty předběhly o nějakých 1let.


Tato plodina roste za teplého počasí po celém světě, od tropických oblastí po mírné podnebí. Batátům se v našich podmínkách daří, ale vyžadují slunce a půdu bohatou na organické látky. Jak si vypěstovat batáty ? Zakoupené hlízy s vegetačními očky,.


Dnes existuje více než 4různých odrůd batátů , navzájem se liší především barvou. Rostlina s názvem povijnice batátová (Ipomoea batatas) pochází z Ameriky a její kořenové hlízy jsou u nás známé jako batáty. V obchodech objevujeme stále nové ovoce a zeleninu.


V čem jsou batáty výjimečné a jak je připravit? Vypěstujte si vlastní! Energetická hodnota činí 3kJ na 1g dužiny z hlíz. S pěstováním proto začínáme v . Excellent benefits of detail are readily available on our internet site.


Top Oral Health Advice To Keep . Nyní se botanikům na pokusných polích v Africe podařilo vypěstovat nové odrůdy batátů s vysokou úrovní beta–karotenu. Na bramborovém lánu, tentokrát u . It would be best for. Ale kdo je má rá může si je vypěstovat.


Buď koupíte sadbu v zahradnickém centru, nebo můžete zkusit zasadit koupený batát. Omrzely vás klasické brambory, které mají pro organismus nezpochybnitelný pozitivní přínos? Pak si jídelníček zpestřete sladkými brambory – batáty. Hledáte pěkné ubytování na letošní dovolenou s pěknou zahradou a bazénem?


Podívejte se na nabídku portálu MegaUbytko. Sladké brambory neboli batáty jsou plody rostliny, která se jmenuje povijnice batátové z čeledi svlačcovitých. Jedná se o výživnou zeleninu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky