pondělí 27. května 2019

Jak střikat meruňky

Baycor, Horizon, Ornament. Ukázat polohu příspěvku . Kdy ošetřit meruňku ? Co stříkat na zahradě v dubnu: Na jaře musíte ošetřit jádroviny. Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti moniliovému odumírání květů a výhonů. Stromy jsou nejvíce ohroženy v . Ve skutečnosti je třeba řez správně načasovat, pak . Choroba ničí úrodu a strom silně oslabuje, proto je důležitá včasná prevence i léčba.


Moje meruňky letos velmi rychle (téměř během týdne) . Já stříkám poprvé hned v únoru, pak při začátku kvetení a pak ještě když začíná odkvétat, lze i při nasazení plůdků. Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv. Tato choroba napadá peckoviny, zejména meruňky , ale i třešně, višně, broskvoně, slivoně i okrasné dřeviny rodu Prunus.


U meruněk je to nejčastější příčina . V posledních letech se šlechtitelé snaží o vyšlechtění odolnějších nejlépe až rezistentních odrůd. Nádherně obalená větev meruňkami. Ovocné stromky povětšinou nebývají na pěstování extrémně náročné, zejména když jde například o . TŘEŠNĚ A MERUŇKY - HORIZON 2EW. Broskvoně nejvíce trpí na kadeřavost. Proti ní můžeme stromky stříkat přípravkem DITHANE M 45 . Je nutné stříkat kmen i větve.


Vyberte si na angrešty postřik Discus a Optikombi na meruňky a broskvoně, nebo postřik Horizon proti . Ošetřuji téměř každoročně meruňky , višně a mandloně. Když jsem řekl téměř každoročně, znamená to, že pouze za příznivých podmínek pro rozvoj choroby. Každý z nás kdo pěstuje meruňky , višně či třešně nebo švestky se již určitě. Zlatá dužina stříká kolem jako malé sluneční výbuchy. Moniliová spála (úžeh) se nejčastěji vyskytuje u meruněk a višní, . Panák znova točí rukama, . Moniliové houbové nemoci se vyskytují na meruňkách , třešní, višních,.


Letošní sklizeň ovoce je podprůměrná, u meruněk a třešní dokonce. Návod na pěstování meruněk. Vyrábějí krásné květiny a chutné ovoce.


Ať už máte jeden jako vrchol ve vaší krajině nebo celý sadu, meruňkové stromy jsou skutečným přínosem. JAK SE STŘÍHÁ STROM KDY STŘÍKAT MERUNKY. Letos na jaře jsem zasadil meruňku , teď má asi metrových výhonů.


Potřebuji poradit , kdy a jak udělat . A co budeš na meruňce v březnu stříkat ? Proti moniliové spále se stříká až těsně před rozvitím poupat, takže minimálně měsíc je čas.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky