úterý 21. května 2019

Jasmín bílý pokojový

Nejsnadněji se jako pokojová května pěstuje Jasminum Polyanthum, který má květy. Jasmín má zpeřené listy a hvězdičkovité, bílé , velmi vonné květy v řídkých . Jiné jasmíny jsou vyloženě pokojovými rostlinami, ale v létě jim vyhovuje letnění třeba na balkoně nebo v blízkosti domu, kde nebude velký průvan. Trvanlivost: Při správné péči je to dlouhodobá pokojová květina. ZAVŘÍT NÁHLED PŘEDCHOZÍ DALŠÍ.


V květinářství vás však upoutají zejména jeho bílé , nádherně vonící květy. Stephanotis floribunda, Věncovec květnatý, Pokojový jasmín , Fotografie 1. Vypadají jako malé trubičky s květním kalichem a zřídka vydrží na . Rostlina kvete bílými vonnými květy. Pochází z Číny, kde také roste divoce v přírodě a také tam kvete již v létě.


V naší bytové hrnkové kultuře ale kvete na přelomu . Největším nepřítelem je pro něj totiž . Jeho vonné bílé květy slouží v jeho domovině jako svatební výzdoba. Listy jsou oválné lesklé, bílé trubkovité květy voní po jasmínu. Madagaskaru, jejíž správný název je věncovec květnatý. Jasmín (Jasminum polyanthum) je popínavá rostlina, která může vytvářet velmi dlouhé výhony. V létě se objevují nádherné bílé květy, které také překrásně voní.


Domácí jasmín Gardenia: jak správně pečovat o pokojovou rostlinu. V případě gardénie jsou její krásné, bílé a voňavé květy dokonale doplněny tmavými, ale . Použitelné je hnojivo pro kvetoucí pokojové rostliny. Pro optimální růst je dobré rostliny jasmínu pravidelně přesazovat. Mladé jasmíny přesaďte . Arabia Z přibližně 2druhů tohoto rodu mají okrasný a především.


V řídkých vrcholičnatých květenstvích se objevují bílé , silně vonné květy s úzkou. Jedná se o pnoucí rostlinu s drobnými bílými květy, které omamně voní. Hnojivo pro pokojové kvetoucí rostliny přidávejte do zálivky v období aktivního růstu od dubna do srpna.


Voňavý jasmín bohatě kvete a báječně se bude . Pokud je pokojová teplota vyšší než stupňů nebo nižší než 1 nelze. V Evropě a Rusku rostou typy jasmínu - bílý léčivý jasmín a žlutý huňatý jasmín. Lidově proto někdy bývá nazývána „pomerančový jasmín “. Všechny druhy pokojových jasmínů mají dlouhé výhony, které . V období horkého léta jasmín přihnojujte a neboť má rostlinka tendence k rychlému růstu, nešetřete ani na zálivce. Nemusíte se bát ani . V ČR jej pěstujeme jako pokojovou , nebo přenosnou rostlinu (není mrazuvzdorný).


Jasminum grandiflorum vytváří keřík, kvete vonnými, bílými hvězdovitými květy. Pomerančový jasmín (Murraya paniculata) je stálezelený malý stromek či keř původem z Číny, kde dosahuje výšky až 10. U nás murrayu pěstujeme jako dekorativní pokojovou rostlinu. Jsou bílé , pětičetné s nápadnými pylovými tyčinkami.


Na omývání a obklady: řepík, slabý černý nebo zelený čaj pokojové teploty,. Jasmín má krásné bílé květy a teplou intenzivní vůni, o které je známo, že navozuje relaxační vlastnosti. Studie zjistily, že jasmín má sedativní .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky