středa 29. května 2019

Jak a kdy sázet bylinky

Popínavé růže s ohebnými výhony (Rambler) nevytvářejí trvalou strukturu. V létě je třeba provést tzv. Na přelomu března a dubna začínají rašit růže.


To je okamžik, kdy byste je měli prořezat, aby z nich v sezóně byly skutečně královny vaší zahrady. I proto se zaměříme právě na stříhání růží.

Je vhodnější řešit stříhání růži na podzim, nebo na jaře. Jak by se měly růže správně stříhat ? Co je příčinou vysokého vzrůstu růží - až m ? A jak správně stříhat keřové. Poradíte mi, kdy a jak nejlépe odstřihnout odkvetlý květ na růži ? Odpověď: Romano, jedná se o tzv.


Květ bychom měli řezat asi 5-mm . Březen je tradičním měsícem pro jarní řez růží , ale v teplejších oblastech s ním můžeme začít již koncem února.

Jaro je období, kdy je nutné provést hlavní řez růží. Březen či duben je ideálním měsícem pro stříhání růžových keřů. Prosí o radu kdy a jak stříhat rakytník. Hodí se půdopokryvné rostliny do svahu.


Jaké je nejvhodnější stanoviště pro vysázení růží. Jak a kdy růže sázet, hnojit a zalévat. Jarní řez růží provádíme nejlépe v čase, kdy kvete zlatice ( Forsithya), lidově „zlatý déšť“. Prořezávání keřů růže je prospěšné pro dobré zdraví rostliny a navíc je to. Dávejte pozor na to, aby vaše nástroje byly vždy ostré, jen tak budou stříhat.


Podzimní, někdy i dosti silné mrazy nejsou růžím ani zdaleka tak nebezpečné jako náhlé změny teploty začátkem jara, kdy jsou již rašící očka velmi citlivá. Velkokvěté růže na záhonech řežeme tak, že jim ponecháváme asi až oček. Pokud se chcete dozvědět jak správně stříhat růže po odkvetení, podívejte se na toto video. Po několika letech, kdy růže zmohutní, zkracujte výhony asi o dvě třetiny délky. Po zimě odstraňte všechny omrzlé a suché výhony.


U pnoucích růží je stříhání více problematické, při přílišném zakrácení výhonů, vám. Růže jsou jednou z nejrozšířenějších a nejoblíbenějších zahradních a sadových rostlin. Pokud chcete, aby vám každý rok krásně kvetly a .

Mám druhým rokem popínavou růži Flammentanz, obrostla celou oporu (oblouk), letos nádherně kvetla. Po odkvětu jsem ostříhala jen květy. Právě teď nastává období, kdy růže vyžadují trochu naší pozornosti, abychom se začátkem léta dočkali. Jak stříhat jednotlivé druhy růží.


Také pupeny už musí být narašeny. Ideální je tedy druhá polovina března. Jednotlivé druhy růží řežte odlišně. Občas pak děláme jakési zmlazení, kdy vyřízneme těsně u země celý starý výhon.


V přírodě růže přece také nikdo . Na každé zahradě růže rozkvétají téměř každoročně přemýšlíme, jak a kdy je stříhat , aby co. Stříhání růže - video. Stromkové růže stříháme obdobným způsobem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky