pátek 3. května 2019

Jak stříhat hrušeň sloupovitou

Sloupovitou hrušeň nemáte, protože neexistuje. Je fakt, že letorosty jdou hodně nahoru, tak budu stříhat a ohýbat. Stříhání sloupovitých ovocných stromků. Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky?


Z dalších se ve tvaru Ballerin pěstují hrušně Diana a Saphira, třešeň – Sylvia, višně, ale i nektarinky či slivoně. Všem sloupovitým odrůdám je . Většina Balerín pro udržení dokonalého sloupovitého habitu tedy vyžaduje řez. Jak vysadit a ostříhat zakoupenou Balerinu?


Sazenice bez obrostu. Terminál poté přizpůsobíme bočním výhonům tak, aby je přesahoval cca o 10cm. Návod na pěstování sloupovitých třešní. Udržet a natvarovat třešně do malých sloupových tvarů je možné pouze za použití . Ovoce je velké, jejich váha je kolem 100g. Jsou červené s ruměnci, . Ostatní stromy se musí hodně stříhat , aby se udržely sloupovité.


Ty stromky tak i vypadají. Sázela jsem je letos na jaře. Hrušeň je krásně zelená a na sloupovité. Dobrý den, chci Vás poprosit o radu.


Koupil jsem si sloupovitou višeň, a tak se chci zeptat, zda u řezu. Domů SLOUPOVITÉ HRUŠNĚ (produktů). V této kategorii zatím nejsou žádné produkty.


Jak stříhat hrušeň sloupovitou

Je naštěpován na slabě rostoucí podnoži. Díky sloupovitým ovocným stromkům si můžete své oblíbené ovoce vypěstovat klidně na balkóně v paneláku, nebo na pidi zahrádce třeba v květináči. Po výsadbě jabloně i hrušně stříháme vždy na jaře před rašením.


Korunka stromu má mít terminální výhon se čtyřmi hlavními kosterními . Nyní si povíme něco o tom, kdy jaké ovocné stromy ostříhat. V současné době jsou mezi pěstiteli velmi oblíbené tzv. Postranní výhony stříháme za třetím očkem, a to nejlépe koncem srpna. Jde o základní pravidlo pro pěstitele, kteří chtějí mít krásnou a zdravou zahradu.


Je třeba jej respektovat už při nákupu stromku ve školce. Pěstování: jabloně se stříhají v předjaří, kdy se odstraňují vertikální větve a zkracují postranní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky