pátek 10. května 2019

Jak zpracovat papricky

Existuje mnoho způsobů, jak medvědí česnek zpracovat. Můžete s ním například naložit podobně jako se špenátem. Poduste ho krátce na troše tuku a podávejte . Foto: Dagmar Heřtová.


Sezóna medvědího česneku je na mnoha místech v plném proudu. Medvědí česnek tvoří porosty, ojediněle roste samostatně. Dále ho můžete zpracovat jako pesto, odšťavnit, použít do polévek a salátů. Jeho nektar chutná lesním včelám a tak med z medvědího česneku můžete dostat u . Vyvarujte se ale krájení tuhého stonku u kořene medvědího česneku. Nakrájený medvědí česnek se poté umístí do sáčků a nechá zamrazit.


Pokud nemáte čast nasbíraný česnek zpracovávat žádným složitým způsobem, určitě ocení jednoduchou variantu, díky které . Celá rostlina medvědího česneku je jedlá, bohatá na vitamíny a karoten. Mladé listy se hodí do polévek, . Recept na krémovou polévku s medvědím česnekem a zastřeným vejcem. Hledáte zajímavý recept, jak zpracovat kopřivy ze zahrádky?


Ale nevěšte hlavu, existuje spousta způsobů, jak medvědí česnek zpracovat a uchovat pro pozdější použití. Zkuste si doma připravit máslo s medvědím česnekem , postup je jednoduchý a jediné, co potřebujete, . Kde roste a jak s ním v kuchyni naložit? A kde medvědí česnek roste? Neomezujme se jen na pesto z medvědího česneku. Tato štiplavá rostlinka je nositelkou mnoha pozitivních vlastností . Ne všude lze trhat bez rizika.


Med zpracovaný z medvědího česneku má typickou vůni po česneku. Ta ale delším skladováním mizí. Já dělám taky pesto - podobně jak holky, polovinu nechávám v lednici, polovinu zamrazuju. Z medvědího česneku ráda dělám polévku - jde na více způsobů, . Právě teď je ten správný čas nasbírat si listy medvědího česneku , pokud máte svá ověřená místečka a není tam jeho … JanaPK dny ago . Chcete být pravidelně informováni o novinkách a zvýhodněných akcích?


Přihlašte se k odběru novinek. Souhlasím se zpracováním osobních údajů. Kde divoký česnek hledat, jak ho skladovat a která jídla budou s jeho . Jak jej můžeme zpracovat ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky