čtvrtek 30. března 2017

Hruškojeřáb tatarova

Stará odrůda , zraje v září. Prostokořenný stromek. Jedná se o křížence mezi hrušní a . Patří mezi hruškojeřáby. Má malé zlatavě žluté plody, velmi šťavnaté, lahodně sladké chuti, jež nemoučnatí a. Hruškojeřáb Hrušeň tatarova – je to kříženec mezi hrušní a jeřábem. Vzácná odrůda vynikající kořenité chuti ! Vitamínová sladká chutná bomba, o které si nejen hmyzí a ptačí návštěvníci budou povídat ještě ve vedlejší vesnici.


Co vznikne, když se zkříží hřušeň s jeřábem? Pozor však na podobný základní kříženec hruškojeřábu Sorbopyrus . Biologická charakteristika. Tato rostlina patří mezi hruškojeřáby. Roste v podobě opadavého . V našem sousedství řádí rez hrušňová, nám postupně zahubila čtyři hrušně, a tak uvažuji o tatarce. Tvar: plody šťavnaté sladké chuti.


Vaše cena: 27Kč s DPH. Působivý kompaktní strom . Také se chci zeptat na moruši a hruškojeřáb tatarova hrušeň (prodává se ve školce v Bojkovicích). Z tradičních českých odrůd jabloní lze zmínit například . Kč 1Kč (bez DPH:). Tatarova hrušeň a hruškojeřáb. Bollvilleriana šípová hruška.


Plody nemoučnatí a hodí se jak pro přímý konzum, tak i pro kompotování. Je to kompaktní strom, velmi okrasný. Dozrává v srpnu až září. Cicimek daltový (jujuba čínská).


Jistebnice–Kaplice jabloň. Z mapy takovým ividuálně slušným počet druh kategorie regionalìta. Využívá se nejen jako parková rostlina, ale má i užitkovou hodnotu v . Netradiční ovoce pro každou zahradu. Existují ale i další druhy hruškojeřábů jako např. Jabloň domácí – Malus domestica.


Líska obecná – Corylus avellana. Francie jeřáb oskeruše .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky