pátek 31. března 2017

Jak zaštipovat balkonové rajčata

Máte-li balkon, je problém vyřešen – musíte jen vědět, jak se o rostliny správně postarat. Tehdy stačí rajčata vysadit jen do obyčejného. Seznam všech odrůd rajčat, která jsou vhodná pro balkonové pěstování, je poměrně . Takže také prosím zkušenější balkonové pěstitele o jejich zkušenosti.


Těšte se na pořádnou sklizeň. Jak se starat o balkónová.

V obchodě můžete koupit sebelepší rajčata , ale s těmito se zkrátka nedají vůbec srovnávat. Pěstování rajčat na balkóně je velmi snadné. Jestliže pěstujete indeterminantní, neboli tyčková rajčata (big boy, beef master atd.), je nezbytné je prostřihávat, abyste odstranili nežádoucí výhony a listy a zajistili . K péči o tyčková rajčata patří nejen vyvazování rostlin, ale také vylamování zálistků. Důležité informace pro omezení infekce a rady jak se bránit plísni bramborové, která rajčata napadá. Na pěstování teplomilné zeleniny, jakou jsou rajčata , je dobré, když je.


ZAHRADNÍ PORADNA: JAK PĚSTOVAT RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ. Návod na pěstování rajčat. Od semínka k rajčeti.

Bude vás zajímat jak rajče sázet , zalévat, hnojit, zaštipovat. Největší nabídka semen rajčat. K rostlině přidáme vhodnou oporu, protože jak papriky, tak i rajčata jsou dosti. Keříčková rajčata zaštipovat nemusíme, protože jde o kompaktnější keříky vhodné i pro balkonové pěstování nebo do závěsných truhlíků.


Tyčková rajčata vyrostou do poměrně. Situace není jednoduchá. Přinášíme vám jednoduchý návod pro začátečníky, jak správně zaštipovat rajčata.


Bez zaštipování by totiž úroda byla mnohem slabší. Jinak existují specielní balkonové odrůdy, jsou malého vzrůstu, plody jsou spíš . Rajče keříčkové balkónové Bajaja má malé červené plody. Balení obsahuje semen. Máte rádi čerstvou zeleninu, třeba rajčata , papriky, utržené přímo z vlastní.


K důležité péči o tyčková rajčata patří v době jejich růstu vylamování zálistků. Pokud vyberete odrůdu, které balkónové podmínky nebudou vyhovovat, pravděpodobně vám zajde. Babské rady, jak předejít plísně a chorobám rajčat jsou ty nejcennější. Zaštipovat cherry rajčata ? Osvědčilo se mi přebytečné výhony zaštipovat , aby porost příliš nezhoustl.


Podle toho, jak ty divoká rajčata popisujete, tak by to mohly být ony.

Je třeba dávát k těmto keříkům opěrnou tyč a je je třeba zaštipovat ? Některé zahradní centra nabízejí převislá rajčata právě k tomuto účelu. Ačkoli rajčata milují teplo, přímé slunce jim škodí. Zvolte proto polostinné stanoviště.


Rajčata a jahody jako vděčné balkonové rostliny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky