úterý 14. března 2017

Jehličnany vhodné na živý plot

Pokud chcete mít neprůhledný plot po celý rok, jehličnany jsou ideálním. Tomáš Vencálek jehličnany vhodné na živý plot. Pokud si přejete pořádně hustý živý plot , přes který není po celý rok vidět, zkuste.


Pokud jde o túje, považuji je za rostliny vhodné pro místa piety. Ačkoliv se může zdát, že se na živý plot hodí každá dřevina, rozhodně tomu tak není.

Listnáče, nebo jehličnany ? Další z jehličnanů vhodných na živý plot je tis červený (Taxus baccata). Jehličnany vhodné pro tvarované živé ploty. Každé další jaro živý plot pohnojte speciálním hnojivem pro jehličnany , například Kristalonem.


Zvolíme-li pro výsadbu živého plotu jehličnany , máme jistotu, že nebudou. Mezi vhodné lokální podmínky patří například vhodné stanoviště nebo výskyt. Překrásný široce kuželovitý strom!


Má průběžný kmen s průměrem 1- 2cm.

Všeobecně jehličnany reagují na nevhodné podmínky mnohem citlivěji. Nicméně je vhodné ve stejný rok ihned po polovině léta zkrátit boční strany. Mladý jehličnatý živý plot lze stříhat nůžkami na živý plot.


Jsou pro živý plot lepší jehličnany , nebo listnáče? Vždy je však třeba mít na mysli podnební podmínky, vhodné pro jejich pěstování. Proto je vhodné realizovat živý plot z více druhů dřevin a jeho jehličnatou část pouze vymezit. Tůje sice řadíme mezi jehličnany a jsou neopadavé, ale nevytvářejí jehlice v pravém slova smyslu.


Jsou vhodné na slunné až polostinné stanoviště, mají rády vyšší . Pokud jehličnany , ale i další druhy stromů, sázíte na hranici sousedního pozemku. Je proto dobře živý plot vysadit dále od hranice a respektovat budoucí rozměry stromů. Je vhodné pracovat v době, kdy je malá intenzita slunečního záření.


Thuje Smaragd na živý plot. Vhodné do živých plotů i jako solitery. Rostliny vhodné na živé ploty rozdělujeme na listnaté a jehličnany. Dříve byly nejčastější volbou jehličnany , ale v současné době se stále více . Historicky jsou častější volbou jehličnany , ale stále více se v současné .

POUŽITÍ: Stromovité modříny jsou vhodné hlavně jako solitéry (nesnášejí zastínění) do velkých zahrad. Můžete si vybrat jehličnany vhodné k pokrytí půdy, na živý plot , jako solitéry, jehličnany vhodné do nádob na terasy, zakrsle rostoucí jedince nebo čarověníky do . O živý plot je třeba pečovat, pravidelně ho zalévat, stříhat a hnojit. Které jehličnany jsou nejrychleji rostoucí a vhodné na výsadbu pro získání . Nejpoužívanější zerav na živý plot díky příjemné smaragdově zelené barvě,. Popis: Nabízím sazenice Habru, vhodné na živý plot. Nenáročný na půdu a ošetřování.


Muchovník Lamarckův - předpěstovaný živý plot - Amelanchier lamarckii - předpěstovaný živý plot - pohodlně online.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky