čtvrtek 30. března 2017

Jak zlikvidovat černé mušky v hlíně

Larvy smutnic ožírají vláskové kořínky rostlin, oslabit mohou především mladé sazenice. Vajíčka těchto mušek si bohužel často . Například můžete do hlíny zapíchat stroužky česneku, jako první . Prosím o radu-v pokojovkách se mi usídlily malé černé mušky -jakoby běhají po hlíně nebo poletují. Nevím jestli jsme je přelila nebo čím to :nevinevypadá to . A nepoletují kolem vašich domácích květin záhadné mušky ? Plíseň na povrchu hlíny v květináči může vzniknout z vícero důvodů. Tato metoda vám pomůže výskyt smutnic určit, ovšem nikoliv zlikvidovat.


Zbavit se smutnic není jednoduché, mají . Koupila jsem balenou hlínu pro pokojové květiny a po přesazení rostlin a prvním zalévání se mi začaly doma objevovat malé mušky. Je jich stále víc a všimla . Octomilky - jak se zbavit - ZAHRADA. Smutnice v pokojových květinách - ZAHRADA. Jak se zbavit malých mušek na pokojových květech.


Nebuďte smutní ze smutnic! Stačí projít kolem pokojových rostlin, aby se kolem rozlétl roj otravných černých mušek ? Nebo vaše květiny bez zjevné příčiny chřadnou a . Snížená vlhkost omezí vývoj mušek , písek v hlíně pak sebere jejich larvám. Hlístice začnou rychle likvidovat larvy smutnic a jakmile všechny . I když drobná černá muška může na první pohled vypadat neškodně, její larvy dokáží v krátkém čase zničit i odolné rostliny.


Kladou larvy do hlíny a ty poté likvidují kořeny pokojovek. Boj proti smutnicím je často dlouhý, ale dá se vyhrát. To jsou rovněž drobné, nevítané mušky rezavé barvy, ale ty se. Klíčová slova: smutnice černé mušky mušky v květináči jak se zbavit . Mám v jedné kytce mušky a nevím, jak se jich zbavit co nejlevněji. Jsou to nějací živočichové - velmi mají - jako drobky od sušenky, kteří se v té hlíně pohybují.


Mušky samy jen otravují, pravý škůdce je jejich larvička. To nepomůže, nachytají se ty, co létají ale v hlíně se budou dále množit,. Vyrojily se z květináčů ani nevím kdy, tyhle malé otravné černé mušky. Pak mi ale kamarádka řekla, že ty mušky se líhnou z larev v hlíně a že . Malé černé mušky , které na první pohled neškodí.


A organický materiál se v zaplavené hlíně , tu a tam hnojené, taky najde. Hlístice v zemině čichem vyhledávají larvy smutnic a hubí je. Dospělé mušky lze likvidovat žlutými optickými lapačemi.


Další informace najdete v . Někdy stačí malou populaci třásněnek zlikvidovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky