pondělí 6. března 2017

Jak zalévat v zimě mandarinkovnik

Pořídili jste si v létě citroník, mandarinkovník nebo třeba zakrslý. Přes zimu během chladného přezimování zalévejte jen tak, aby zem . V létě citrusy hnojíme intenzivně, jednou týdně, v zimě jen jednou za. Podobně citrusy i zaléváme – to znamená v létě často, v chladném . Zvláště v zimě je nutné postavit rostliny k oknu co nejblíže. Při přezimování v teplé místnosti zalévejte podle potřeby, ale vždy teprve po . Je tedy zřejmé, že jejich umístění do . Přestože jsou bytové odrůdy citrusů přizpůsobeny vyšším teplotám v zimě , je lepší je během zimy méně zalévat a dopřát jim určitý chlad . Pokud má rostlina v zimě málo světla a hodně tepla, často na tuto. K zalévání používáme nejlépe dešťovou vodu nebo případně i vodu z . Teplota: V době vegetace rostlina vyžaduje teplé stanoviště, v zimě je třeba rostlině dopřát klid v chladném . Nejen zimní zahrada, ale i panelákový byt vám umožní pěstovat citrusy s úspěchem.


V polostínu stačí zalévat jednou za tři až čtyři dny. Mandarinka vyžaduje péči od jara do podzimu. Důležité je vytvářet rostlině . Malí pěstitelé je proto v létě vynášejí na sluníčko a letní je, v zimě je umísťují. V době apliakce roztočů se nesmí zalévat proudem vody, aby se . Když se vám poprvé povede dovést rostlinu k plodům, máte skoro vyhráno. Jak zalévat a hnojit?


V zimě svoje citrusy zalévejte jen . Rostlinu zaléváme až začnou vadnout listy, dříve ne. Raději volíme lehký přísušek, než abychom o rostlinu v zimě přišli. Rostlina neroste,žloutnou jí a padají listy,což nás může vést k domněnce zalévat více.


Výsledek je brzy dostaví v zániku rostliny. Hnojení – V současné době . Naše citrusy jsou určeny k pěstování v bytech, panelácích, zimních zahradách a sklenících. Samozřejmě přes léto nic nebrání tomu, abyste je letnili venku na . Calamondin Pro někoho může být tak trochu alchymie zalévání calamondinu.


Nepřesazovat na podzim nebo v zimě , protože pak neporoste. Péče o větší rostlinu. Citrusy pěstujeme na slunném místě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky