pátek 24. března 2017

Jak dlouhe vruty do tramu

Jednoduché použití vrutů bez předvrtání, šroub s velkou plochou hlavou montujeme kolmo k připojovanému trámu. Použijeme šroub se zapuštěnou hlavou Rapid Komprex o průměru 8mm dlouhý 240mm. Tento typ vrutu se používá k připevňování dlouhých (klavírních) závěsů a okenních závěsů.


Má menší průměr hlavy, než je obvyklé . Práci pak výrazně zkvalitnily závity, které se do tyčí z tvrdého dřeva začaly. Vruty nejčastěji označujeme průměr x .

Ocelové spojovací šrouby pocházejí ze 17. Specialitou jsou vratové šrouby, které pod nezápustnou talířovou hlavou mají ještě čtyřhran, který po zaražení do dřeva brání protočení při . Běžné vruty do dřeva - jsou vhodné pro většinu způsobů použití,. Klasické uni vruty , konstrukční vruty , vruty do sádrokartonu či speciální vruty , různé typy drážky. Příznivé ceny vrutů do dřeva, široká . Jejich předností je ostrý hrot, díky němuž pronikají do dřeva a jiných. Speciální vruty určené k upevnění dřevěných trámů k patkám pergol, . Vždy používejte vruty do dřeva.


Mají závit s velkým stoupáním a výrazný hrot.

Stopka je válcová nebo kónická. Akumulátorové) šroubováky a ( akumulátorové) . Konstrukční vruty představují spojovací materiál určený pro dřevostavby, na pergoly, do krovů, dřevěných mostů a všude tam, kde jsou konstrukce na bázi dřeva. Správně zvolený typ vrutu zajistí dlouhodobou funkčnost spoje, a to i bez.


Ve vyobrazeném příkladu se . Jaký použít průměr a jak dlouhé vruty pro spojení dvou trámů vedle sebe? Zejména se vyhněte vrutům podél vláken ( vrut svisle do pařezu). Vrut totiž materiál rozpíná. Také délka vrutu by měla být optimální.


Alespoň dvakrát až třikrát delší , než je tloušťka spojovaného materiálu. K tomu je třeba použít mnoho úchytných bodů, a proto je k tomu třeba použít delší smykové dřevo. Tuhé spoje je možné vytvořit pomocí několika vrutů fischer . Válcová hlava je ideální pro skryté vložení vrutu do dřeva pomocí dlouhých nástrojů. Průměry d=7mm a d=9mm umožňují vynikající montážní tolerance a vysoký . Pro umisťování vrutů do dřeva platí stejné zásady, jako pro hřebíky s. Zemní vruty jako základní spojovací prvek pro ukotvení trámů se dnes. Kotvící zemní vruty jsou pochopitelně vyráběny z nerezových materiálů, což jim zajišťuje dlouhou.


V případě uchycení svorníkem se uplatní vložení bulldogů, které fungují na principu zaseknutí do dřeva a . Dlouhé hřebíky máme v cívkách , nebo v plastovém pruhu.

Torx se silnými magnetickými prstenci, které udrží i velké dlouhé vruty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky