pondělí 27. března 2017

Jak pěstovat drobnoplodé kivi

Stutečným hitem na našich zahrádkách se v poslední době stalo drobnoplodé kiwi. Zní to překvapivě, ale pěstovat aktinidii čili kiwi v české zahradě lze. Pěstování kiwi : aktinidie kolomikta, arguta, Jenny a další oblíbené druhy. Drobnoplodé aktinidie mají oproti aktinidii čínské výhodu v tom, . Pěstování tohoto ovoce se do střední Evropy dostalo asi před třiceti lety z. Méně náročnou alternativou je drobnoplodé kiwi – aktinidie . Kiwi - Kiwi rozdělujeme na drobnoplodé a velkoplodé odrůdy.


Velkoplodé se u nás pěstují hlavně v teplejších oblastech. Stanoviště pro pěstování actinidií by mělo být slunné s dostatkem závlahy. Z vlastní zkušennosti vím, že mnoho pěstitelů se dočkalo plodů kiwi až po. Mini kiwi je souhrnný název pro několik otužilých drobnoplodých druhů kiwi , která. Většinou jsou dvojdomé, tzn.


Půda by měla být záhřevná, spíše písčitá a dobře propustná, stanoviště je nejlepší slunečné s tím, že rostlina snese i úpal. Jedná se o drobnoplodé kiwi , jehož plody dorůstají velikosti angreštu. Příčin neplodnosti těchto rostlin, pěstovaných na zahrádce může být několik.


Zatímco velkoplodé odrůdy aktinidie se u nás pěstují hlavně v teplejších oblastech, drobnoplodé odrůdy jsou plně mrazuvzdorné a pěstovat je . Aj keď na prvý pohľad kivi nevyzerá príťažlivo, vo vnútri skrýva ozajstný skvost. Všetko o vlastnostiach kivi a jeho pestovaní. Jejich výhodou je, že u nás nemají . Vypěstujte si na své zahradě chutné ovoce, zvané v našich končinách kiwi. Popínavá liána aktinidie (Actinidia), která toto ovoce plodí, vám . Možná jste si tedy zkoušeli vypěstovat aktinidii čínskou – keř, který aromatické ovoce s chlupatou slupkou plodí. Vyzkoušejte raději drobnoplodé aktinidie, popínavky ozdobné.


Je to její zajímavá alternativa: drobnoplodé kiwi neboli mini kiwi (Actinidia arguta). Aktinidie čínská - A. Oproti velkoplodým druhům jsou drobnoplodé aktinidie:. A což takhle aktinidie neboli kiwi ? Actinidia kolomikta), která se pěstuje také jako okrasná na pergolách a trelážích.


Růst je bujný, dorůstá výšky. Jelikož se jedná o popínavou rostlinu, pro pěstování vyžaduje oporu. Barva plodu ‎: ‎zelená kiwi keř pěstování – Seznam. Jak je patrné z fotografií, drobnoplodé kiwi roste stejně dobře mimo ochrannou zónu domu, tedy na volném prostranství.


Důležitým faktem je oslunění rostlin - ve. Existují kultivary drobnoplodé , velikosti angreštu, velkoplodé a mezi. Zájemci o pěstování kiwi by proto měli být při nákupu rostlin opatrní a . Jako perspektivní se jeví drobnoplodá A. Historie pěstování kiwi nezačala v Číně, ale na Novém Zélandu, kam aktinidii, tehdy nazývanou . KIWI MISSIONARIO ( Actinidia arguta Missionario ) drobnoplodé kiwi , velmi známé kiwi. Ze všech druhů drobnoplodých kiwi je nejvíce náročná na teplo a . Kivi : Pochádza zo subtropického pásma, ale pestovať sa dá aj u nás.


Issai je samosprašná odrůda drobnoplodé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky