pátek 10. března 2017

Jak pecovat o tůje

Túje čili zerav západní (Thuja occidentalis) má velmi široký sortiment kultivarů. Najdeme mezi nimi typy různých tvarů – vysoké stromovité, . Všeobecně by se túje měly hnojit od jara do léta, respektive do začátku podzimu. Na jaře začínáme používat hnojiva s obsahem . Vysazení tújí – v jakém čase.


Klíčová slova: živý plot túje jak se starat o túje péče o túje túje. Ačkoliv tůje patří mezi velmi nenáročné rostliny, zcela bez vaší péče se neobejdou, protože bez doplňkové zálivky v průběhu léta snadno uschnou. Začala vám zničehonic reznout túje , nebo snad dokonce celý živý plot?


Dlouho neváhejte a situaci začněte řešit dřív, než bude pozdě. Jak by správně měla probíhat výsadba tújí ? V této velikosti je túje nejsilnější a . Nejoblíbenějším druhem tújí je Smaragd. Nejčastěji pěstované jehličnany u nás jsou túje. Tento název si zasloužily díky svému smaragdovému . Jakmile se uchytí, přežijí první zimu a začnou přirůstat, tak túje.


Jinou tújí hodící se do živých plotů je túje Smarag která má pyramidální vzhled a smaragdovou barvu. Pěstují se ale i malé odrůdy, které jsou . Jak vysazovat oblíbené túje ? Jak pečovat o vysazené túje. I kdy jsou túje nenáročné, ani ony se neobejdou bez naší péče.


Minimálně měsíc od zasazení je třeba sazenice pravidelně zalévat, a to každý den vždy ráno. Hnědnutí tújí může být způsobeno řadou faktorů. Lykokaz je škůdce, který napadá túje a jiné jehličnaté dřeviny. Proměňte túji na hvězdu své zahrady.


Túje lze pohledově zaměnit s blízkým příbuzným cypřiškem (Chamaecyparis), který. Nedostatek či přemíra vláhy a nedostatek hořčíku v půdě patří mezi nejčastější příčiny reznutí tújí. Prosím radu ohledně tújí. Rostliny jsou ale někdy i napadeny škůdci . Mám nekrytou terasu na kterou dost fičí.


Jaký druh tújí se hodí? Dáváte do květináčů okolo stěn . Patří mezi ně třeba šeřík, rododendron, tis, cesmína, túje nebo zimostráz. Musíte si ale dávat pozor, protože zrovna tyto rostliny jsou jedovaté.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky