čtvrtek 9. března 2017

Jak uchovat kalifornske žižaly

Nejvděčnější bylo pěstování kalifornských žížal v kompostech. Bez problému je možné je uchovat mnoho týdnů, nevadí jim ani vyšší teploty. Díky pruhovanému vzhledu se jim v angličtině říká tygří.


Tento druh žížal je uzpůsobený ke konzumaci organických zbytků. Doporučené ředění: : 9. Přebytky můžete skladovat při .

Pokud je chceme uchovat delší dobu, je třeba mít žížaly v dobré kondici,. Kalifornské žížaly se vcelku dobře množí, stačí jim připravit před . Eisenia andrei – Žížala kalifornská. Tyto žížaly jsou velmi vhodné ke . Za účelem vermikompostování byl vyšlechtěn speciální druh žížal , tzv.


Mnoho lidi zizaly pestuje udajne i doma, dokonce to ma nekdo napriklad nad sporakem v nejake. Při jeho snížení totiž dochází k ukládání a uchování dusíku. Dovnitř pak stačí ubytovat kalifornské žížaly , pravidelně je krmit a čekat, až vytvoří vermikompost a žížalí čaj – výborná organická hnojiva.

Do vermikompostérů se dávají žížaly kalifornské , žravější příbuzné našich hnojních žížal. Jejich násada stojí u chovatele kolem dvou set korun, . Koukněte se na nějaké tera forum. Jsou tam návody na chov. Víme jak a při jaké teplotě živé nástrahy uchovat , ale neznáme jakou teplotu v chladničce máme.


Dendrobaena Veneta je velmi vitální a odolná žížala. To je kompostér, který obývají kalifornské žížaly , jež jsou na rozdíl od svých českých příbuzných žravější a rychleji se množí. Už jste se někdy setkali s pojmem vermikompostér, kalifornské žížaly nebo žížalí čaj? Stálo ho to ovšem život, protože vědci se ho rozhodli uchovat v jeho plné kráse. Je to jiný druh, ale i . Pro kompostování ve vermikompostéru se využívá schopnosti žížal rozkládat.


Vermikompostér a kalifornské žížaly. Pomocí žížal se přetváří bioodpad v hnojivo. Speciální druh kalifornských žížal má natolik silný apetit, že . Sousedé směňují žížaly do.


Kdo nekompostuje, není in. Novým trendem je vedle . Ano, žížaly si můžeme poměrně jednoduše vypěstovat doma, buď ve sklepě, nebo na zahradě na kompostu.

Když je pak máme pěkně po ruce, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky