pondělí 27. března 2017

Jak zpracovat sušené chilli

Jedná se o téměř nejsnazší způsob uchování chilli. Papriky rozkrojíme v půlce a. Zpracování chilli – sušené a drcené chilli papričky Foto: Thinkstock. Sušené a drcené chilli papričky jídlo nejen ochutí, ale i ozdobí. Bohatou úrodu chilli můžete zpracovat i do pasty.


Možnosti zpracování chilli papriček.

Sazenice Thanksgiving chilli si rezervujte již nyní! Chilli papričky usušíme i zmrazíme. Tou první poměrně spolehlivou i velmi snadnou je sušení. Ideálním způsobem, jak zpracovat vypěstované chilli papričky na zimu, je podle zkušeností Petera Gajdoština naložení do kvalitního oleje. U spousty chilli papriček tomu tak opravdu je, ale existuje a pěstuje se mnohem.


Mnohem trvanlivější jsou následující postupy. Sušená chilli paprička, to je teda věc. Sušené chilli se dá dále zpracovat rozemletím na prášek.


Mražení: Zamražení zachovává vůni i pálivost, ale má negativní vliv na chuť.

Sušit ji lze hned dvěma způsoby. Pokud bude ale chilli. Re: zpracování sušených papriček. Co dokáže chilli i jiný tvrdší koření rozemlít na prášek?


Nedoporučujeme sušit lusky zavěšené na niti. Sušené celé chilli se liší vzhledově podle odrůdy a země, ze které pocházejí. Sušením (na slunci nebo uměle) se. Nazývají se také feferonky, sušené a drcené či rozemleté se pak. Stejně jako běžné zeleninové papriky patří i chilli papričky k rodu Capsicum.


Sušené plody pak rozemelte na prášek a přidávejte do pokrmů podle chuti. Způsob zpracování i používání chilli prostě závisí na vás a na tom, . Sezona pěstování chilli v našich končinách jde do finále, a tak určitě přemýšlíte o tom, jak s úrodou naložit. Jak zpracovat úrodu chilli papriček. Z 5l lahve Griotky odlijeme dcl . Celé sušené papričky nám umožňují dodávat chilli zákazníkům po celý rok.


Je to skvělý způsob, jak zpracovat úrodu ze zahrádky. Na trzích to ještě jde, ale . Téměř celkové produkce papriček Jalapeños je zpracováno na Chilpotle, což je.

Sušené se rozemele na prášek, který se potom přidává do pokrmů podle chuti. Existuje spousta jídel, která se bez chilli jednoduše neobejdou, a to nejen těch asijských. A ještě jednu výhodu paprika nabízí: Na jejím zpracování jsou vhodné i již trochu zvadlé či.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky