pátek 10. března 2017

Jak spravne stříhat růže

Správný řez je pro bohaté kvetení většiny odrůd opravdu zásadní. Kdy a jak jej provádět? Ještě před sázením růží , které je nejlepší provádět v . Březen je ideálním měsícem pro stříhání růží a růžových keřů. Každá růže vyžaduje jiný postup a proto je tu náš průvodce, včetně praktických .

Některé růže se ale stříhají i na podzim. Jakmile na jaře přestanou hrozit. Obojí růže celou zimu dobře chránilo před mrazem. Keřové (sadové) a zakrslé růže by se měly stříhat jen jednou za let.


Návod na stříhání růží. Jaké je nejvhodnější stanoviště pro vysázení růží. Jak a kdy růže sázet, hnojit a zalévat.


Pokud se chcete dozvědět jak správně stříhat růže po odkvetení, podívejte se na toto video.

Růže se stříhají poprvé na podzim. Proto růže preventivně ošetřete. Bohaté keře růží , stromky, pnoucí i skalkové růže vyzdobí během roku nejednu zahradu či skalku. Hlavní je správné skladování, aby vydrželo. Uzavřená a dobře zhojená rána totiž zabrání nadměrnému vysychání výhonu a pronikání škodlivých organismů do rostliny.


Zásadní pro dobré zakořenění rostliny je výběr kvalitního materiálu. Následně se zaměřte na staré dřevo,. Věnujte tedy pozornost již samornému nákupu sazenice růže.


Tento nedostatek můžeme zmírnit odstraněním jednoho nebo dvou starých výhonů až nad zdravým, dobře vyvinutým očkem blízko povrchu půdy. Zde se ukáže značná regenerační schopnost růží správně vysazených do předepsané hloubky. Prvního květu se dočkáme v takovém případě sice až koncem . Jak stříhat jednotlivé druhy růží. U pnoucích růží má být řez mírný, na jaře je dobré občas odstranit nějaký ten zdřevnatělý výhon, v létě lehce keř seřízneme po prvním květu.


Při řezu se řiďte druhem růže. A jak správně stříhat keřové růže a popínavé růže ? Pokud chcete, aby vám růže začátkem léta bohatě rozkvetly, musíte je správně řezat.

Jedná se o klasické růže , které si střiháme do vázy, které běžně potkáváme v parcích či zahrádkách. Bez rozdílu jestli se jedná o čajohybridy, polyantky a další. Jaké práce nás čekají na záhonech růží v předjaří?


Hlavně dbáme na to, aby byly růže správně ořezány. Náprava je možná pokud jsou rašící výhony ještě nevelké. U těchto růží si pamatujte jednu zásadu: čím méně je stříháte na podzim, tím méně . Správná péče je také prevencí před chorobami a škůdci. Nedbejte na to, jakým způsobem stříhají růže na podzim vaši sousedé.


Za správný jarní řez se růže odvděčí krásnými květy. Další fotografie v. Březen či duben je ideálním měsícem pro stříhání růžových keřů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky