pondělí 22. května 2017

Fleky na plodech papriky

U rajčete, papriky nebo i ostatní zeleniny se během dozrávání velmi často vyskytují na plodech menší nebo větší skvrny až propadliny připomínající houbovou . Na špičkách plodů paprik se objevují nejdříve měkké, vodnaté a světle hnědé skvrny, které později tmavnou a tvrdnou. Jedná se o poruchu, která je způsobena. Nechal jsem to tak, abych pak sklidil celou kytku, protože tady někdo psal, že se plodům nic nestane. Dneska jsem to chtěl sklidit, ale ukázalo se, že část paprik.


Nemoc paprik - ZAHRADA. Na paprikách nám začaly odumírat vegetační vrcholy, plody přestaly růst a. Papriky nabraly na síle, jsou krásné plody. Choroba paprik , co to je, poraďte? M MŮŽE TRPĚT PAPRIKA?


Zahrádkářův rok zahradkaruvrok. Všechny tyto choroby způsobují skvrny na plodech , různý stupeň jejich zmenšování či deformace, u posledně jmenované choroby dokonce . Praskající nekrotické skvrny na plodech a listech a jejich opad způsobuje jedna z dalších chorob, a to bakteriální skvrnitost papriky a rajčete. Toto onemocnění poznáte mimo jiné tím, že se na plodech paprik začnou objevovat různě barevné skvrny.


Pokud vaše rostlinky napadne tato nemoc, nezbyde . Ca-deficientní nekróza vrcholu plodu papriky (Vrcholová hniloba) - nedostatek. Suchá skvrnitost plodů papriky se projevuje ve formě nepravidelných, světlehnědá, různě velkých skvrn vždy při špičce plodů. Později se tyto skvrny . Rajčata, papriky a okurky jsou oblíbenou zeleninou v našich zahradách.


Jenže právě tyto chutné plody napadají choroby nejčastěji. DZ AMV způsobuje pestrolistost, TSWV především barevné skvrny na plodech rajčete a papri- ky, CMV deformace listů a malé deformované plody papriky. Fyziologickou nekrózu květního konce plodů rajčat i paprik má na. U lehčích forem poruchy (žluté kapuce) mohou plody změnit barvu i po . Tato porucha se odborně nazývá abiotická nekróza květního konce plodů rajčat a paprik.


Někdy je zasažena celá špička plodu , jindy objevíte jen okrouhlé skvrny,. Pěstitelé paprik a rajčat se při sklizni mohou setkat s tím, že plody mají na sobě nejprve vodnaté světle hnědé skvrny, které za sucha zasychají . Pokud na své zahrádce nacházíte plody rajčat nebo paprik , které mají. Za suchého počasí jsou skvrny ve spodní části plodů hnědé až černé, . U paprik a rajčat tato porucha ve výživě rostliny vápníkem nápadně postihuje plody a ty jsou pak zdeformované a na špičce plodu se objevuje černá nekrotizující . Nedostatek hořčíku, Kristalon start, plod a květ.


Na plodech jsou nahnědlé velké skvrny. Malý vzrůst rostlin, světle zelené listy, tenkostěnné plody. Tloušťka výsadby pepře. Výsadba papriky podle schváleného schématu.


Při abiotické nekróze květního konce plodů papriky je někdy nekrotizována celá špička plodu , jindy se na plodech vyskytují okrouhlé skvrny, které jsou vždy na . Na ještě zelených plodech nejprve vodnaté, mírně vyvýšené, až mm velké skvrny se žlutým lemem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky