pondělí 15. května 2017

Jak sázet živý plot z habru?

Pěstujete někdo doma vinnou révu ? Potřebovala bych poradit jak na ni :). Spíj jen pro začátek prohnojit půdu, kam budeš sázet , ale hodně hluboko,. Aby se vinná réva zakořenila tak, jak má, neobejdete se bez několika. Je dobré vědět, že vinnou révu je třeba připravovat v druhé polovině února.


Réva vinná se sází většinou na jaře, když se půda dostatečně prohřeje, a to v dubnu až květnu. V teplých oblastech je možné sázet révu i na podzim od konce. Pokud budeme révu sázet podél zdi, doporučujeme laťkovou oporu cca.


V závislosti na svažitosti a orientaci budoucí vinice lze révu pěstovat do nadmořské výšky . Ve vyšších polohách je pak potřeba rostliny chránit, nebo je sázet u zdí, osvědčily se také nejrůznější pergoly. Vinnou révu lze na zahradách s úspěchem pěstovat také ve skleníku. Kiwi tvoří až metrů dlouhé, opadavé liány a proto je vhodné pěstovat ji na drátěnce, či na jiné opoře, stejně jako vinnou révu. Důležitý je také správný výběr.


Pokud se chystáte sázet révu , určitě se Vám sejdou cenné rady zkušeného odborníka. V tomto videu najdete. Reportáž o pěstování vinné révy, jak jí správně vysadit a jak o ní pečovat.


Abychom mohli vinnou révu zasázet. Podnož sehrává velkou roli pro ušlechtilou révu z hlediska pravidelné plodnosti,. Pokud jsme dobře připravili půdu a provedli vše, jak je uvedeno, do podzimu. Leckdo si pochvaluje bílou odrůdu Krystal, je velmi odolná jak proti chorobám, tak proti mrazu. Po zakořenění sázet do květníku nebo na stanoviště.


Jak sázet živý plot z habru?

S naším zahradníkem Martinem jsme pro Vás natočili návod jak zasadit révu vinnou. Jak sázet vinnou révu. Révu vinnou lze pěstovat i na . Od plotu ji dám asi 5m. Nadmořská výška je 307m. Bude to jen jedna řada cca hlav, opora bude do výšky 2m.


Vyberte pro vinnou révu vhodné místo. V prostoru mezi koncové sloupky rozmístěte podle toho, jak jste zvyklí, anebo . Zájem pěstovat vinnou révu máme, uvidíme, zda nám to . Můžeme používat buď granulovanou chlévskou mrvu, nebo speciální vodorozpustné hnojivo pro révu vinnou. Použití hnojiva je velmi jednoduché. Jestliže budete vinnou révu sázet na jaře, je nutné ji upravit řezem již před výsadbou.


Jak sázet živý plot z habru?

Byl to dárek od příbuzných, ani neznáme odrůdu, takže to bylo spíše . Jestliže na zahradě zasadíme vinnou révu , je to skoro stejné, jako když zasadíme strom. Při správné péči se dožívá a plodí nejméně čtvrt století a často i . Znamená to ovšem pěstovat révu na chráněných místech, například u zdí. Zahradu je možné rozčlenit stěnami z révy jak ve vertikálním, tak . Do jamky můžeme poté nasypat i hnojivo na vinnou révu. Sazenici vyklopíme z kontejneru a vložíme do jamky a zasypeme, tak aby byl kořenový bal zaroveň s .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky