pondělí 8. května 2017

Fólie pro pěstování rajčat se dvěma

Mnohé druhy fíkusů rostou na kamenech stromů a na skalách. Do rodu Ficus patří více než tisíc druhů rostlin, a to . Jaké zásady při pěstování ficusu benjamina dodržovat vám poradí následující řádky. Pěstujeme kadeřavý fíkus.


Fíkusů existuje spousta druhů.

Kateřina Řehořová 21. Nejčastěji pěstovaným druhem je fíkus malolistý. Pokud však toužíme po.


Víte, že do rodu ficus patří snad tisícovka rozmanitých druhů ? Dobře poroste v substrátu, který je vhodný pro pěstování fíkusů. Tento fíkovník můžeme pěstovat jako keřík s tím, že mu nabídneme . Ficus elastica patří k početnému rodu zahrnujícímu asi 8druhů.

Mezi nečastěji u nás pěstované patří fíkus malolistý (Ficus benjamina) a fíkus pryžodárný. Základní druhy fíkusů - seznam fíkusů. Množství druhů , které se u nás dají koupit, je opravdu velké a ne všechny se pěstují takovým způsobem jako všem známá fíkusová klasika Ficus . Pro domácí pěstování se hodí jednak stále oblíbený Ficus benjamina, který . U nás se nejčastěji setkáváme se třemi druhy. Druh : pokojová rostlina. Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Typ listu ‎: ‎velké listy, vejčité, kožovité Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na.


Některé druhy dorůstají obrovských rozměrů, jiné se plazí nízko nad půdou. HNOJENÍ: celoročně po dvou týdnech Hnojivo bio speciál. PŘESAZOVÁNÍ: na jaře každý druhý rok, zároveň provést řez kořenů.


Většina pěstovaných druhů , kvete a plodí pouze ve své domovině. Nyní se podíváme na . Na spodním teple řízky zakoření během až týdnů. Jako bonsaje lze tvarovat různé druhy např.


Dalším rizikem pěstování fíkusů v bytě je bílý latex, vytékající při poranění kůry.

V latexu běžně pěstovaného druhu F. U nás je pěstován jako nenáročná pokojová rostlina, kterou je možné tvarovat jako bonsaj. Plody rostliny jsou jedlé, ale běžně se tento druh fíkovníku pro ovoce. Dobré rady a nápady pro pěstování fíkusu na webu hobbyzahrada. Sú medzi nimi už dlho pestované druhy , pekné kultivary, no nechýbajú ani .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky