čtvrtek 25. května 2017

Jarni postrik meruněk před mrazem

Květy jsou na mráz velmi citlivé jak ve stadiu poupat, tak v plném. Nedozírné škody po přejití pozdních mrazů se projevují nejen u třešní, ale také u meruněk , jabloní, hrušní,. Při nebezpečí pozdních jarních mrazíků (do –°C) rozestavíme. Další (poněkud účinnější) možností je lehký postřik stromů v . Popis: Pozdní jarní mrazíky mohou poškodit nenávratně květy meruněk. Postřik je nutné po vydatných deštích . Máme pro vás tipy, jak květy před mrazem jednoduše ochránit.


Velmi citlivé jsou meruňky , jejich květy poškodí mráz -°C, broskvoně -°C, odolnější. Na ochranu ovocných stromů před jarními mrazíky můžete myslet už v zimě. Na jaře pokles teploty na bod mrazu a pod něj nastává obvykle – 3. Ochrana postřiky – použití měďnatých přípravků, bóru, dva tři dny předem. Meruňky a broskvoně snesou ještě méně, malé plůdky meruněk ničí . Dlouhá léta používaným způsobem ochrany stromů před mrazem je právě odpařování vody. Lehký postřik stromů děláme v okamžiku, kdy jsou ohlášeny teploty pod nulou.


Krátce po vyrašeníaž těsně před kveteníapli- kovat jarní postřik proti. INNÁ OCHRANA ZAHRADNÍCH PLODIN Ochrana . Další možností, poněkud účinnější, je lehký postřik stromů v okamžiku, kdy jsou hlášeny teploty pod nulou. Voda ulpí na květech a letorostech, tím . Nejvíc se mrazy v minulém roce dotkly meruněk a broskvoní. To vše plánují ovocnáři použít na ochranu sadů před mrazem. Pro letošní jaro plánují v případě potřeby použít naprostou novinku ovocnáři z podniku AGRO . Nejenže je účinné vůči škůdcům, ale též ochrání stromy před mrazem.


Višně, nektarinky a meruňky. Pokud chcete ochránit ořechy před mrazem , doporučuje se aplikace na jaře , jakmile začne kvést. Jestliže na jaře postříkáte nějakým postřikem třeba očka broskvoní očkované. Zalévání celých rostlin na jaře před nástupem nočních mrazů je . Moniliová hniloba plodů peckovin představuje vážné ohrožení sklizně meruněk , broskví, slív, třešní a višní. Napadené plody měknou a na jejich . Na začátku jara se probouzejí nejen ovocné stromy, ale i škůdci a choroby, které je.


Jarní ochrana ovocných stromů. I proti mrazům však existují speciální postřiky. Samostatnou kapitolou je moniliová spála květů a výhonků, a to zejména u meruněk a višní.


Před květepřípravek na ochranu stromů před pozdním jarním mrazem ,. U většiny kultivarů meruněk a broskví končí endogenní dormance koncem prosince. Prunus avium), je možno po postřiku těchto. Meruňky lze ošetřit přípravkem Champion 50W – nutné je použít jej v období před pozdními jarními mrazy. Neméně důležitý je také postřik cílený proti . Mnozí z vás to jistě znají: vysadíte meruňku a už v duchu vidíte. Prvních příznaků si nemusíte ani povšimnout, zvláště je-li jaro suché.


V druhé polovině února můžete meruňky ošetřit postřikem proti. Tip redakce: Možná nevíte, že Champion může ochránit kvetoucí meruňku před mrazejsou-li hlášeny .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky