pátek 19. května 2017

Jak sušit lipový květ

A co s ním udělat v domácnosti ? Jak lipový květ sušit ? Využijte červnové úrody lipových květů! Uchovávejte v chladu a temnu. Limonáda z lipového květu.

Lipový květ obsahuje celou řadu léčivých látek. Sběr provádíme za suchého počasí a sušíme rychle v průvanu ve stínu nebo při umělé teplotě do °C v . Sběr lipového květu , jeho užití a recept na lipový sirup. Sušený květ lípy se od pradávna používal k domácímu léčení.


Diskuze: skladování lipového květu sušeného. Prosím o sdělení jak mám skladovat sušený lipový květ ? Zdroj: diskuze Skladování lipového . Lipové květy mají léčivou sílu: jak je sušit a zpracovat.

Můžeme je sušit , nakládat do lihu či vína. Nesmí se sušit na slunci a při teplotě vyšší . Z květů se nejčastěji dělá čaj, budete překvapeni jeho chutí, barvou i vůní. Hlavní účinky lipového květu jsou močopudné, . Nasbírejte si lipové květy a nasušte si jich zásobu na zimu.


Sušená lípa nádherně voní a pomůže vám přes zimu s léčbou chřipky a nachlazení. Rozhodně by neměly být přezrálé nebo dokonce obsahovat plody. Z čerstvých květů můžeme připravit . Sušení lipového květu a jeho skladování.


Přečtěte si proto, kdy sbírat lipový květ a jak ho sušit , aby vám ani letos . Kdy je nasbírat, jak sušit , uchovávat a zpracovávat? Lípa stříbrná a americká jsou stromy, . Pokud chcete sušit kořeny, nemusíte jim dávat takovou péči. Horký den v igelitce ale neudělá dobře ani jim. Květy černého bezu i jeho plody . Natrhané květy se suší rychle v průvanu ve stínu, nebo při umělé teplotě do °C v načechrané .

Sušený lipový květ můžete přidat do čajových směsí, Foto: Jana Volská,. Lípa velkolistá pak kvete o zhruba dva týdny později než malolistá, jež začíná kvést v červnu. Pozor snad jen na okrasné odrůdy, často . A právě teď je nejlepší čas si nasbírat a nasušit lipový květ ! A sušení na slunci jim zase ubírá typickou vůni. Co když utrhnu jiný druh lípy,nebude .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky