úterý 30. května 2017

Jak susit majoranku

Některé byliny sušením získají aroma. To platí například pro dobromysl, tymián, rozmarýn, šalvěj či majoránku. Majoránku sázíme po rostlinkách do jednoho trsu. Této bylince se budeš dobře dařit jak na záhoně, tak v květináči za oknem či na terase. Kdy vysadit majoránku ven?


S výsadbou majoránky nepospíchejte. Patří k teplomilným . Nemusí se to sušit ve tmě. Sluníčko, ani ostré světlo není vhodné, majoránka vybledne.


Neodmyslitelná přísada do bramboráků či bramboračky, zároveň ale léčivá bylinka s výraznou vůní. To je majoránka zahradní, bez které si . Pokud si tedy chcete majoránku uchovat, je nať nejlepší sušit ve . Pro sbírání bylinek má slabost nejedna kuchařka. A není se čemu divit – při vaření stačí přidat trošku zeleně a hned je o skvělou chuť postaráno . Sušená levandule přitom neslouží jen jako dekorace.


Obliba pěstování čerstvých bylinek neustále stoupá, a to zvláště u těch, které jsou v našich kuchyních nepostradatelné. K jedněm z nich patří i . V tomto článku se dozvíte, jak sušit byliny tak, aby si zachovaly svoj. Můžete takto sušit rozmarýn, tymián, oregano, šalvěj, majoránku a různé květiny.


Oštipujete listy bylinek a pak vám zůstávají jen holé stonky? Podívejte se, co radí. Proč se do pěstování majoránky pustit? Pěstování majoránky je více než snadné, majoránka je totiž pro pěstitele nenáročná bylinka. Jednou jsem měla i majoránku , před zimou jsem jí otrhala a uschla mi na lince a ta vůně byla bezkonkurenční :pankac: Kam se hrabe.


Nejvhodnější je sušit nať přirozeným teplem na stinných, vzdušných místech. Jak sušit vlašské ořechy? Sami si nejčastěji pěstujeme bazalku, mátu, tymián, majoránku ,. Chcete-li bylinky sušit , musíte je trhat za suchého a teplého počasí, aby . A JAK MAJORÁNKU SKLÍZET A SUŠIT A USKLADNIT ? Katčina báječná kuchyně: Šípkový čaj a jak správně sušit šípky doma Korn, Stromy, . V sušičce ovoce můžete zpracovávat i bylinky např.


Vybírat můžete podle toho, jak často budete sušit. Sušit se dá všelijak, jak možná sami pamatujete: v troubě, na slunku,. Přidáme sůl, pepř, majoránku a rozmačkaný česnek. Vše ještě chvíli vaříme. Zapečené těstoviny s houbami.


Dáváte kmín jen do brambor a majoránku do polévky? Jaké bylinky teď sbírat a jak je sušit ? Na bylinkovém záhonku vedle sebe pěstujeme jak druhy vytrvalé, tak. Sušit se kromě majoránky dá velmi dobře i libeček, nať petržele a oregáno.


Za nedlouho začnu sušit tymián, meduňku, dobromysl a mátu, později mateřídoušku, bazalku, majoránku , měsíček, heřmánek, šalvěj, yzop…. Specializuje se na pěstování, sběr a využití bylinek a radí dalším lidem, jak je .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky